Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing: Tilburg Trappers vs. TecArt Black Dragons

Black Dragons Erfurt volgende horde voor Trappers

Sinds vrijdagavond weet Tilburg Trappers weer hoe het voelt om een duel te verliezen. De koploper ging kopje onder in Duisburg (4-1). Weet men direct terug te slaan in de thuisbeurt tegen Erfurt of morst men tegen de nummer 10 ook punten?

Onderlinge serie

Tilburg Trappers en Black Dragons Erfurt staan zondagmiddag voor de tweede keer dit seizoen tegenover elkaar. De eerdere editie van deze krachtmeting in Eissportzentrum Erfurt werd een regelmatige 3-6 zege voor de formatie van coach Bo Subr.

Opvallend feit

Net zoals in voorgaande jaren is ook dit seizoen Tilburg Trappers de meest bestrafte equipe in de Oberliga Nord. De teller staat voor de kampioen van de voorbije twee jaargangen op 369 strafminuten in 18 ontmoetingen. Ter vergelijk: de spelers van Black Dragons Erfurt brachten 193 minuten in de strafbank door.

Trappers

Een gebrek aan scherpte in de afronding zorgde ervoor dat er vrijdagavond geen vervolg kon worden gegeven aan de imposante reeks van zestien overwinningen op rij voor Tilburg. De koploper ging met 4-1 onderuit in Duisburg.

Zodoende hield Trappers een kater over aan de waterkoude ijshockeyavond in de Kenston Arena. ‘We speelden niet slecht, ontwikkelde met tijd en wijlen behoorlijk wat druk, maar een paar defensieve slippertjes strafte Duisburg direct af. In de slotfase probeerden we nog iets te forceren. De 4-1 is dan ook een te ruime afspiegeling van de krachtsverhoudingen’, aldus coach Bo Subr.

Black Dragons

Dat Erfurt een team is om rekening mee te houden, bleek afgelopen vrijdagavond wel. In de derby tegen Halle kwam men tot twee keer toe op voorsprong. Echter, tot zevenenhalve minuut voor tijd keken de Zwarte Draken tegen een 2-3 achterstand aan. Reto Schüpping werd op maat bediend door Carsten Gosdeck en tekende voor de gelijkmaker. Met een schot vanaf de blauwe lijn bezorgde uitgerekend ex-Halle speler Robin Sochan zijn ploeg het bonuspunt.

Who’s hot

Met zijn gelijkmaker in Duisburg verdubbelde Ryan Collier direct zijn seizoenstotaal. De verdediger scoorde eerder deze ijshockeyjaargang in de uitbeurt tegen Hannover Indians de game winning goal in overtime. Collier verzamelde vorig seizoen 1 goal en 18 punten in 48 ontmoetingen. Robin Sochan leidt de scoringsdans voor de Dragons. Zijn winnende goal tegen Halle bracht het totaal voor de 40-jarige verdediger op 27 punten in 18 wedstrijden.

Statistiek

Jordy van Oorschot was in de ijshockeyjaargang 2011-2012 ploeggenoot van Robin Sochan bij HYS The Hague. De verdediger bezet met 17 punten de zesde plek op de Tilburgse topscorerslijst. De eerstvolgende defenseman in de lijst is Alexey Loginov met 3 goals en 12 punten.

Info Team (Geblesseerde – Geschorste spelers – Overige)

Voor deze wedstrijd zijn de volgende spelers niet beschikbaar:

  • Mitch Bruijsten (blessure)
  • Nardo Nagtzaam (blessure)