Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. TecArt Black Dragons (7-2)

Foto Arie Leeuwesteijn

 

Trappers wint krachtig met 7-2 van BlackDragons

Na het teleurstellende verlies van afgelopen vrijdag, is het belangrijk om winst te pakken tegen BlackDragons vanmiddag. Het thuispubliek hoeft gelukkig niet lang te wachten op het eerste doelpunt en gedurende zestig minuten laten de Trappers zien wat ze waard zijn.

“It was a good bounce back from Friday,” zegt coach Bo Subr over de wedstrijd. Die ‘bounce’ begint al na 31 seconden speeltijd, als Parker Bowles het eerste punt voor Tilburg Trappers maakt door de puck behendig het hoekje om, de goal in te werken. Trappers zet BlackDragons zo al in een vroeg stadium van de wedstrijd onder druk.

De tweede grote kans is voor Brock Montgomery, hij schiet de puck snoeihard op goal, waar deze op spectaculaire wijze afketst tegen de bovenlat en zichzelf het speelveld weer in torpedeert. Goalie Martin Otte van de Zwarte Draken heeft niet veel tijd om bij te komen: twee minuten later jast Parker Bowles na een mooi een-tweetje met Reno de Hondt het tweede doelpunt in het net.

Aan het einde van de eerste periode komt de tegenstander uit Erfurt dichtbij een kans op een goal, maar Ruud Leeuwestein weet deze simpel uit het doel te houden. De counter van Trappers is succesvoller; Reno de Hondt scoort 5 minuten voor de eerste pauze de 3-0.

Parker Bowles: “I thought we came out strong in the first period and we just never took our foot of the pedal. It was a good sixty minutes for us.” Desondanks weet Erfurt in de tweede periode de verder sterk spelende Leeuwestein te omzeilen: Felix Schümann scoort het eerste tegendoelpunt. Vijf minuten hierna scoort Parker Bowles zijn derde hattrick dit seizoen en zet Trappers op een score van 4-1. “I saw the caps on the ice, that’s a nice support from the fans. Awesome!” Zodra de petjes van het ijs verwijderd zijn, gaat doelpuntenmachine Trappers door en dit keer is het nummer 91 Nick de Ruijter die het net achter Otte weet te vinden.

“We changed a few things,” licht Bo Subr in de persconferentie toe. “I used Jordy Verkiel to give us four lines up front.” Verkiel scoort in de derde periode. Het zevende doelpunt voor Trappers is een mooi samenspel van Brock Montgomery en Kevin Bruijsten; na een aantal passes heen en weer tussen deze twee, is het uiteindelijk Bruijsten die het punt scoort.

Helaas loopt Trappers in de laatste minuut van het spel een aantal straffen op. BlackDragons komt met 5 spelers tegenover 3 Trappers te staan en weet de powerplay te benutten door nog een tweede tegentreffer te scoren. De eindstand in Tilburg is 7 tegen 2.

“It was a big game today. We were on a nice streak and we want to continue that. So I think sometimes when you get knocked down, it’s just the way you get back on your feet. We did that tonight and I think we’re going to continue that next weekend as well,” aldus een enthousiaste Parker Bowles na afloop.

Man of the Match
Brock Montgomery (Foto Brigitte Jansen)
Samenvatting i13 Media