Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing: Tilburg Trappers vs. Rostock Piranhas

Waakzaamheid geboden in duel met Rostock

Rostock Piranhas is Trappers tegenstander in zijn elfde thuiswedstrijd in de Oberliga Nord. Het verschil tussen beide ploegen is 33 punten. Toch blijft waakzaamheid geboden.

Onderlinge serie

Beide ploegen troffen elkaar dit seizoen al eerder. In het laatste reguliere duel van de maand oktober werd het dankzij twee treffers van Brock Montgomery en eentje van Reno de Hondt 1-3 voor de geelblauwe brigade.

Opvallend feit

Brock Montgomery kan sinds vrijdagavond in Leipzig rekenen op een eervolle vermelding in de rijke geschiedenis van Tilburg Trappers. De 25-jarige Canadees uit Moose Jaw (Saskatchewan) nam het honderdste Trappers doelpunt in de Oberliga van dit seizoen voor zijn rekening. Danny Stempher maakte op 1 oktober tegen Hannover Scorpions de eerste. Ivy van den Heuvel nam treffer 25 voor zijn rekening in de uitwedstrijd tegen Erfurt, terwijl Parker Bowles verantwoordelijk was voor nummer 50 (uit in Herne). De vijfenzeventigste dit seizoen kwam van de stick van Ivy van den Heuvel in het met 4-3 gewonnen duel tegen Timmendorfer Strand.

Trappers

Sinds vrijdagavond mag Tilburg zich weer koploper in de Oberliga Nord noemen. De Tilburgers waren in de absolute kraker In Leipzig duidelijk een maat te groot voor de plaatselijke Icefighters.

Op de voor hem karakteristieke wijze kogelde Giovanni Vogelaar vanaf de blauwe lijn door een woud van benen Trappers op een 0-1 voorsprong. In het vervolg van de periode was de geelblauwe brigade de bovenliggende partij, maar verzuimde men de score verder uit te bouwen. Tijdens het tweede bedrijf waren de krachtsverschillen tussen beide ploegen minimaal. Een Tilburgse parade naar de strafbank (Danny Stempher, Boet van Gestel en een double minor voor andermaal Danny Stempher) vormde de inleiding tot de Duitse gelijkmaker. Met twee man meer op het ijs speelde Leipzig de Trappers defensie uiteen. Clubtopscorer Dominik Patocka liet Ian Meierdres kansloos (1-1). In het slotstuk kreeg het team van coach Bo Subr loon naar werken. De 1-2 van Brock Montgomery (na 26 seconden in de periode) kwam als een mokerslag aan Icefighters. Een shorthanded doelpunt van Alexey Loginov en een empty netter van Parker Bowles zorgden ervoor dat de Tilburgse victorie ruim uitviel.

Piranhas

Vrijdagavond beleefden ruim 800 toeschouwers een knotsgekke editie van de Oostzee derby tussen Rostock en Timmendorf. Drie van de eerste vier kansen voor de komende opponent van Trappers waren raak. Met vijf unanswered goals zette Timmendorf vervolgens alles op z’n kop. De formatie van coach Ken Latta probeerde in de slotperiode de zaak alsnog naar haar hand te zetten, maar slaagde hier niet meer in. Het werd uiteindelijk 6-8 voor de gasten.

Afwezigen

De Tilburgse ziekenboeg nam vrijdagavond van patiënt Nardo Nagtzaam. De veelzijdige aanvaller luisterde zijn comeback op met een assist op de 1-2 van Brock Montgomery. Voor Mitch Bruijsten, Nick de Ruijter en de U-20 internationals Jonne de Bonth, Floris van Elten en Wouter Sars komt de ontmoeting met Rostock nog te vroeg. Jordy van Oorschot, die vrijdag in Leipzig verstek moest laten gaan omdat hij elk moment voor de derde keer vader kan worden, is naar alle waarschijnlijkheid wel van de partij. Rostock miste in het duel tegen Timmendorf verdediger Gino Blank en de aanvallers Ricco Ratajczyk en Sebastian Brockelt.

Who’s Hot

Met een goal en vier assists had het trio Parker Bowles, Reno de Hondt en Danny Stempher wederom een groot aandeel in de twintigste Tilburgse zege dit seizoen. Het drietal is goed voor 38 van de 102 Trappers goals. Tevens kunnen ze gezamenlijk 64 assists overleggen. Topscorer in Rostock is spelmaker Tomas Kurka. De inmiddels 35-jarige Tsjech werd in 2000 als tweeëndertigste overall gedraft door de Carolina Hurricanes. In totaal kwam Kurka tot 17 NHL duels. Tevens speelde hij op het hoogste niveau in Finland, Engeland, Duitsland en zijn vaderland. Na 22 duels staat de teller op 5 goals en 21 punten.

Statistiek

Na dit duel komt Trappers nog drie maal in actie in 2017. Allereerst wacht de home-and-home series met Moskitos Essen (22 december thuis en tweede Kerstdag uit). Op 28 december is Herner EV in IJssportcentrum Stappegoor te gast. 93 maal stond Trappers met een man meer op het ijs. Men peurde 21 goals uit deze overtalsituaties. Tien maakte men er buiten de stadsgrenzen en een meer in de Kruikenstad.