Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing: Tilburg Trappers vs. Hannover Scorpions (Game 1)

Trappers vol gas in halve finale tegen oude bekende Hannover Scorpions

Zowel de eerste als de tweede play-offronde heeft Tilburg Trappers zijn tegenstanders middels een clean sweep linea recta naar huis gestuurd. Blue Devils Weiden en Eisbären Regensburg vochten voor wat ze waard waren, maar ze moesten het beiden afleggen tegen de tweevoudig regerend kampioen van de Oberliga. Paasmaandag begint de halve finale en treft Trappers een oude bekende: Hannover Scorpions. Scorpions won afgelopen zondag van Starbulls Rosenheim. Coach Dieter Reiss zei toen direct na de wedstrijd, toen nog niet bekend was tegen wie ze in de halve finale moesten spelen: “Als het Tilburg wordt, dan is het tijd dat Trappers eens gaat verliezen!”

Hannover Scorpions

In de Meisterrunde eindigde Scorpions in de middenmoot op de vierde plaats. In de eerste ronde van de play-offs kwam het EC Peiting tegen: geen gemakkelijke tegenstander. In een best-of-five serie waren ook daadwerkelijk alle vijf de wedstrijden nodig voor Scorpions om te winnen (3-2). Voor hun volgende tegenstander had Hannover maar vier wedstrijden nodig om van Starbulls Rosenheim te winnen. Met name het scoorvermogen van Fischer, Koziol, Gibbons en Schmid geeft het doorslaggevende effect van de Scorpions, in combinatie met een uitstekend keepende Björn Linda. Patrick Schmid is zelfs tot speler van het jaar gekozen van de Oberliga Nord.

Tilburg Trappers

In diezelfde verkiezing won overigens Ian Meierdres de titel beste goalie van het jaar. In combinatie met Bo Subr als beste coach, wordt het dus een ‘battle of the besties’ maandagmiddag. Trappers speelde voor het laatst op zondag 25 maart en heeft dus ruim de tijd gehad om bij te komen van kleine pijntjes en lichte blessures. Tot nu toe heeft Trappers slechts zes wedstrijden gespeeld in de play-offs, maar uitblinkers in die wedstrijd zijn met name Nardo Nagtzaam (3 goals en 6 assists) en Parker Bowles, Mitch Bruijsten en Danny Stempher (ieder goed voor 8 punten deze play-offs). Nagtzaam zei hier al eerder over “Het is niet belangrijk wie er scoort, als we maar winnen!”

Game day

Coach Bo Subr geeft toe dat Scorpions over een zeer goede keeper bezit. “Daarnaast moeten we oppassen voor hun powerplay. Ook de counter van hun eerste lijn is dodelijk.” Al vijf keer eerder speelden de twee clubs tegen elkaar deze competitie. Drie keer won Tilburg, in één geval was dit in overtime. Het thuisvoordeel dat Trappers heeft in deze kwartfinale kan zeer gunstig uitvallen: Hannover Scorpions heeft nog niet eerder gewonnen van Trappers in IJssportcentrum Stappegoor. Echter blijft de noodzaak om, tegen een team met topscoorders als Schmid, Bombis en Niddery, zestig minuten lang de focus te bewaren en, in de woorden van Nagtzaam: “Vol gas geven!”