Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing: Tilburg Trappers vs. ESC Wohnbau Moskitos Essen

TRAPPERS THUIS TEGEN ESSEN: ALTIJD SPEKTAKEL

Er staat een lekkere pot voor Trappers op het programma voor komende vrijdag. Moskitos Essen komt naar Tilburg en dat is  de laatste jaren een garantie voor spektakel. En meestal vallen er veel doelpunten, zoals in februari toen het 6-1 werd. Trappers staat zeker niet altijd aan de winnende kant. In december verloor Trappers nog thuis met 4-1 van Essen.

Dit seizoen won Trappers de enige ontmoeting met Moskitos. De Tilburgers kwamen in de eerste periode achter. Door doelpunten van Max Hermens en Giovanni Vogelaar gingen de drie punten toch mee naar Brabant.

ESSEN MOSKITOS

Essen kende tot nu toe  een moeizaam begin van de competitie. Moskitos won de helft van de wedstrijden (eentje in overtime). Dat betekent dat de andere helft verloren ging. Aaron McLeod is verreweg de gevaarlijkste man aan de kant van Essen. Hij heeft dit seizoen al 15 punten (zes goals en negen assist).

Daar zitten de problemen niet. Hoofdcoach Frank Gentges heeft wel een probleem met wat spelers, liet hij na de laatste wedstrijd weten. Volgens hem probeert maar een deel van zijn ploeg altijd 110% te geven. Het andere deel is niet bereid om over de grens te gaan. Met die tweede groep heeft hij een probleem. Want zonder over de grens te gegaan red je het niet in deze competitie, zegt hij. Moskitos twijfelt dan ook of het van Trappers kan winnen. Zelfs nu het Trappers wat tegen lijkt te zitten.

TILBURG TRAPPERS

De Tilburgers kunnen tegen Essen laten zien wat het verlies in Hannover en het verlies van de koppositie in de competitie met de spelers heeft gedaan. Was het een foutje of is het de mentale tik gebleken?  Danny Stempher en Mitch Bruijsten lijken de steunpilaren van Trappers. Maar de ploeg mist nog altijd een aantal spelers door blessures. De Tilburgers hebben wel twee spelers terug. Alexei Loginov en Kevin Bruijsten kunnen weer meedoen.

PENALTY KILLING

Fijn om er weer een paar terug te hebben. Zeker als er penalty’s gekild moeten worden. Dat kost veel energie. Trappers en Moskitos zijn daar beiden trouwens goed in. De Tilburgers overleven 90% van de power plays tegen, Essen blijft in 84,2% van de gevallen overeind.

ER NIET BIJ

‘Logi’ en Kevin zijn dus weer terug in de Tilburgse formatie. Maar Mickey Bastings, Brock Montgomery en Nick de Ruijter zijn nog geblesseerd. Net als Boet van Gestel. Max Hermens is er ook niet bij, hij is geschorst.