Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing: Tilburg Trappers vs. Eisbären Regensburg

Trappers klaar voor eerste kwartfinale game tegen Eisbären Regensburg

In de eerste ronde van de play-offs kwam Trappers met een clean sweep door de achtste finale heen. Tegenstander Blue Devils Weiden bleek niet bij machte te zijn om Trappers te verslaan en in drie wedstrijden was het bekeken voor de Zuidoost-Duitse ijshockeyclub. Morgenavond treft Trappers de volgende tegenstander deze play-offs: het eveneens uit Zuidoost-Duitsland afkomstige Eisbären Regensburg.

Eisbären Regensburg

De Beierse ploeg had in de achtste finale één wedstrijd meer nodig dan Trappers om zijn tegenstander te verslaan. Met een overwinning van 8-2 op Saale Bulls Halle (de nummer twee van de Meisterrunde van Nord), blijkt hoe goed de ploeg van Igor Pavlov in vorm is. Aan het begin van de competitie waren de dromen tot doordringen in de play-offs al wel daar bij Regensburg, het was echter de vraag of de club ze waar kon maken. Met een nieuwe trainer (Peppi Heiβ is in januari alweer vervangen door de huidige coach Pavlov) en een team dat bijna voor de helft uit nieuwe spelers bestond, was nog niet zeker of er chemie zou zijn tussen de spelers op het ijs. Na het behalen van de play-offs én het verslaan van nummer twee van Nord is niets anders te concluderen dan dat de chemie er inderdaad is en Regensburg een tegenstander is om rekening mee te houden.

Tilburg Trappers

Danny Stempher staat voor Trappers het hoogst genoteerd als topscoorder. Hij scoorde een short handed goal in de laatste wedstrijd tegen Weiden en was verantwoordelijk voor maar liefst drie assists deze play-offs. Vlak achter hem volgen Parker Bowles (drie goals, twee assists) en Mickey Bastings (vijf assists). Trappers’ teller voor shots on goal staat momenteel op 144 stuks met een scoring efficiency van 11,11%. Ter vergelijking: Regensburg staat, na één wedstrijd meer gespeeld te hebben, op 141 shots on goal en heeft een efficiency van 10,64%.

Game day

Trappers komt morgenavond uitgerust het ijs op na een week vrij gehad te hebben. Bo Subr gaf na de laatste gespeelde wedstrijd tegen Blue Devils Weiden aan dat deze week echter geen tijd was om niets te doen. “I’m going to watch some videos and make sure what we’re up against. We will have to get ready for this new opponent. There are still a few things we have to get better at, like playing consistently for 60 minutes of the game. The guys have to make sure they’re fresh in their minds and have their legs ready to go!” Voor morgenavond heeft Subr beschikking over het gehele team: geen spelers zijn uitgeschakeld door blessures of andere omstandigheden en dus is Trappers ‘ready to go!’