Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing: Tilburg Trappers vs. ECC Preussen Berlin

Jetzt geht es los

In de home opener van de ijshockeyjaargang 2017-2018 bindt Tilburg Trappers de strijd aan met ECC Preussen Berlin.

Opvallend feit

Met een gemiddelde leeftijd van 23,36 jaar is Berlijn de een na jongste ploeg in de Oberliga Nord. Enkel Moskitos Essen kent een onervarener team. De gemiddelde leeftijd van Tilburg Trappers bedraagt 23,75 jaar.

Onderlinge serie

Vorig seizoen kende de ploeg van coach Bo Subr weinig problemen met ECC Preussen Berlin. In eigen huis won men met 7-0, terwijl in Berlijn, zonder groots te spelen, een 3-5 zege kon werden bijgeschreven.

Trappers

Twee dagen na de nederlaag in eigen huis vormde een uitduel in Duisburg precies het medicijn dat Tilburg nodig had. Met een collectief goede prestatie op het bevoren water van de matig bezette Scania Arena (slechts 718 toeschouwers) liet Trappers zien uit het juiste mentale hout te zijn gesneden.

‘Voor het eerst in de voorbereiding hebben we zestig minuten constant gespeeld. Dat geeft veel vertrouwen voor de start van de competitie’, complimenteerde Ivy van den Heuvel zijn volledige ploeg.

Preussen

ECC Preussen Berlin, zoals de club volledig heet, versterkte zich in de zomerpauze met Brian Gibbons. De 28-jarige forward uit Temple Hills (Maryland) kwam over van de Hannover Indians waar hij in 37 wedstrijden goed was voor 41 punten (16 goals en 25 assists). Opvallend is dat hij in Berlijn zijn voormalig ploeggenoot Josh Rabbani weer tegenkomt. Het duo kent elkaar uit de periode 2014-2016 toen men samenspeelde bij EHC Neuwied.

Who’s Hot

Bij Tilburg Trappers is Mickey Bastings de meest trefzekere aanvaller uit de oefencampagne. De teller staat voor de lange center op vijf goals in acht wedstrijden. Voormalig Trapper Julian van Lijden was vorig seizoen topscorer in Berlijn. De Nederlander, die speelt met een Duits paspoort kon 16 goals en 42 punten in 41 competitieduels overleggen.

Statistiek

Mitch Bruijsten was afgelopen jaar drie maal trefzeker tegen Preussen. Het goals against average van Ian Meierdres in de twee confrontaties met Berlijn tijdens het seizoen 2016-2017 bedroeg 1.50. Zondag komen beide teams weer in actie. Trappers reist naar Hannover voor een krachtmeting met de Scorpions, terwijl Berlijn in eigen huis Erfurt ontvangt.