Terug naar Nieuws

Breaking news: Kevin Bruijsten gecontracteerd

Foto: Arie Leeuwesteijn

 

Trappers haalt Kevin Bruijsten naar Tilburg

Tilburg Trappers heeft de 30-jarige aanvaller Kevin Bruijsten gecontracteerd. De rightwinger komt over van Les Scorpions de Mulhouse waar zijn contract op 1 september werd ontbonden.

Bruijsten maakte in 2004-2005 zijn debuut met Nijmegen Emperors op het hoogste niveau. In Nederland kwam de sniper vervolgens uit voor Heerenveen, Amsterdam, wederom Nijmegen, Eindhoven en nogmaals Heerenveen. Drie seizoenen geleden verhuisde Kevin naar Amiens in Frankrijk. In de formatie van coach Barry Smith was de Nijmegenaar één van de offensieve steunpilaren. Vorig jaar verdedigde hij de kleuren van Dundee Stars in de sterke Engelse Elite League.

De aanvaller was voor Oranje op elf WK’s actief, de laatste twee edities als captain. Op de mondiale eindstrijd in Belfast was hij goed voor één goal en één assist en twee strafminuten in vijf wedstrijden. Kevin treft bij de Oberliga kampioen zijn jongere broer Mitch (28), die drie seizoenen geleden de overstap naar de Kruikenstad maakte.

‘Kevin heeft de afgelopen jaren absoluut bewezen een afmaker te zijn. Rond de goal is hij levensgevaarlijk en tevens beschikt hij over een verschrikkelijk goed schot. We hebben voldoende jongens in onze selectie die hem veelvuldig in stelling kunnen brengen. Daarnaast weet ik uit eigen ervaring dat Kevin ook een bijzonder fijne teamgenoot is die goed zal passen in Tilburg’, vertelt bestuurslid technische zaken Bob Teunissen die in de seizoenen 2004-2005 (Nijmegen Emperors) en 2011-2012 (Eindhoven Kemphanen) de kleedkamer deelde met Bruijsten.