Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing: Tilburg Trappers vs. EC Harzer Falken

TRAPPERS BEGINT MET VERTROUWEN EN GEFOCUSED TEGEN FALKEN

Zelf in de dubbele cijfers en geen tegengoals. Dat was het resultaat in de eerste ontmoeting tussen Tilburg Trappers en Harzer Falken. Trappers speelde de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen Falken en vermorzelde de ploeg. Het werd 10-0 (!) En dat deden de Tilburgers zonder Mickey Bastings, Brock Montgomery en Nick de Ruijter.

GEWAARSCHUWD

Bastings en Montgomery spelen al weer een aantal wedstrijden mee en daarmee is Trappers alleen maar sterker geworden. Maar captain Ivy van den Heuvel waarschuwt: ‘Op basis van de ranglijst moeten we deze wedstrijd winnen. Dat gold echter ook voor het thuisduel tegen Berlijn. Daar pakten we de zege uiteindelijk pas na verlenging.’

HARZER FALKEN

De ploeg uit midden-Duitsland staat inderdaad laag op de ranglijst. We komen Harzer Falken tegen op de 12e plek met 49 punten minder dan Tilburg Trappers. De afgelopen zeven wedstrijden van Falken gingen verloren. Twee van die zeven keer gaf Falken zich pas gewonnen na shoot-outs. Erik Pipp en Artjom Kostyrev zorgen voor positieve impulsen. Ze zijn de laatste paar wedstrijden aardig op dreef. Ze hebben hun ploeg alleen nog geen overwinning kunnen geven.

TILBURG TRAPPERS

Aan overwinningen geen gebrek bij Trappers maar gemakkelijk gaat het zeker niet altijd. Toch zal tegen Harzer Falken nog iets meespelen in het achterhoofd van het team. In die eerste ontmoeting met Falken kreeg Trappers geen goals tegen. Die shut-out is de enige shut-out van het seizoen tot nu toe. Het team was toen richting het einde van de wedstrijd meer bezig met de shut-out dan met een negende of tiende goal. Het was belangrijker voor het team om Ian Meierdres aan die ‘nul’ te helpen. Zondag zou Trappers zomaar kunnen proberen er een nieuwe shut-out uit te slepen.

Trappers en Falken ontmoeten elkaar zondag om 15.00 uur in het IJssportcentrum in Tilburg.