Terug naar Nieuws

TecArt BlackDragons vs. Tilburg Trappers (1-4)

Volwassen Trappers doet goede zaken in Erfurt

Tilburg Trappers is de tweede competitiehelft goed begonnen. De Tilburgers klopten in Erfurt TecArt Black Dragons met 1-4, mede dankzij een goal en twee assists van Ivy van den Heuvel.

Na 21 jaar nam dj Edwin Evers vandaag met een marathonuitzending van twaalf uur afscheid van zijn radioshow Evers Staat Op. Hoewel de manschappen van coach Bo Subr pas voor het vierde jaar in de Oberliga actief zijn, deden zij min of meer hetzelfde met de hoofdstad van de Duitse deelstaat Thüringen. Waar Tilburg al zo goed als verzekerd is van een postseason ticket, bedraagt de achterstand van Erfurt op de houder van de laatste play-off plaats (Füchse Duisburg) na vanavond al 10 punten. De kans dat de geelblauwe brigade deze ijshockeyjaargang nogmaals de 529 kilometer lange trip moeten maken, lijkt zeer onwaarschijnlijk.

MOEIZAAM BEGIN

Toch was het niet zo dat Trappers een makkelijke avond leek te gaan beleven in de mager bezette, maar wel sfeervolle Eishalle Erfurt. Sterker nog, in het eerste deel van de openingsperiode was de thuisploeg de bovenliggende partij en kreeg het enkele goede mogelijkheden op de openingstreffer. Christoph Ziolkowski was het dichtst bij. Zijn inzet raakte echter de paal. Toch was het Tilburg dat op voorsprong kwam. Ivy van den Heuvel kreeg loon naar werken, 0-1.

Het was de derde treffer voor de Tilburgse captain in de laatste twee ontmoetingen. ‘Zij kwamen sterk uit de startblokken en wij een stuk minder. Na tien minuten ging de storm wat liggen en kregen we meer grip op de wedstrijd. Vanaf dat moment waren we de bovenliggende partij’, aldus Van den Heuvel.

PSYCHOLOGISCHE DREUN

Ondanks het overwicht slaagde de koploper in de Oberliga Nord er niet in verder afstand te nemen van de Zwarte Draken. Een ‘easy call’ tegen Ryan Collier, gevolgd door een straf voor Mickey Bastings 42 seconden later, leidde zes minuten voor het einde van het tweede bedrijf tot de Erfurtse gelijkmaker. Clubtopscorer Michal Vazan was het eindstation van een prima uitgespeelde 5-op-3 powerplay.

Op een psychologisch belangrijk moment, tweeënhalve minuut voor het einde van het middenstuk, zorgde Jordy Verkiel voor een hernieuwde Tilburgse voorsprong. ‘Yeah, it was a big goal. Not much was happening at that time in the period. Suddenly we got a good break and he finished it off really nice’, onderschreef Trappers-coach Bo Subr de waarde van het doelpunt van het Dordtse manusje van alles, die in Erfurt wederom als winger een trio vormde met Reno de Hondt en Danny Stempher.

VOLWASSEN GESPEELD

Direct na de hervatting probeerde Erfurt middels een offensief de 2-2 te forceren. Een drietal penalties haalde echter de angel uit de aanvallende dadendrang van de ploeg van coach Fred Carroll. Met Zwarte Draak Tim Heyter voor interference op de strafbank velde Ryan Collier het vonnis (1-3). Even dreigde Trappers zichzelf nog in de voet te schieten toen de zwak leidende referee Thorsten Lajoie kort na elkaar Jordy van Oorschot en Alexey Loginov naar het beklaagdenbankje stuurde. In tegenstelling tot eerder in de wedstrijd hield Tilburg de rijen nu wel gesloten. De 1-4 van Mickey Bastings (12 seconden voor tijd) diende louter nog voor de statistieken.

Ivy van den Heuvel prees na afloop de instelling van zijn ploeg. ‘Een goed begin van een lastige en drukke periode. Op belangrijke momenten speelden we heel volwassen. Meerdere topteams zoals Hannover Scorpions en Halle Bulls hebben hier punten gemorst.’ Zondag (aanvang 15.00 uur) wacht laagvlieger Harzer Falken. Een ploeg die op de tweede speeldag van dit seizoen op een 10-0 nederlaag in IJssportcentrum Stappegoor werd getrakteerd. ‘Op basis van de ranglijst moeten we die wedstrijd winnen. Dat gold echter ook voor het thuisduel tegen Berlijn. Daar pakten we de zege uiteindelijk pas na verlenging.’