Terug naar Nieuws

TRAPPERS SPEELT IN EERST ECHTE AVONDWEDSTRIJD TEGEN HERNE

Door een verandering in het wedstrijdschema speelt Tilburg Trappers vanavond zijn eerste thuiswedstrijd op de vrijdagavond dit seizoen. Tegenstander is Herner EV Miners. Tegen de nummer tien van de ranglijst gaat een getergd Trappers proberen de Miners het onderspit te laten delven.

SJOELBAK

Eind maart werd het nieuws bekend gemaakt dat Herne goalie Bjorn Linda op 33-jarige leeftijd een punt achter zijn carrière heeft gezet. Na 4,5 seizoen trok hij de deur in de Gysenberghalle voor het laatst achter zich dicht. “Ik wil op het juiste moment stoppen en niet dat men kan gaan zeggen dat ik niet goed genoeg meer ben” aldus Linda op de clubsite. Met goed keeperswerk dreef hij Trappers en hun supporters regelmatig tot wanhoop. Dat kreeg hij op die momenten dan ook zeker te horen vanaf de tribunes. Linda kon deze warme en persoonlijke aandacht vaak wel waarderen en hij gaf meestal wel een teken dat hij de ferme boodschap gehoord had.

ROERIGE ZOMER

Op transfergebied heeft Herne een roerige zomer achter de rug. Slechts vijf selectiespelers bleven de club trouw en maar liefst achttien spelers verlieten de club. Opvallend is dat zes van hen hun heil twintig kilometer verderop zoeken bij streekgenoot Moskitos Essen. Een van de oudgedienden die wel is gebleven is forward #98 Nils Liesegang. Hij is aan zijn zesde seizoen begonnen. Met 10 punten (5T 5A) in de eerste zes wedstrijden is hij de meest productieve Miner binnen de selectie. Een andere cultuurbewaker in Herne is veteraan en aanvoerder #91 Michel Ackers. Hij begint aan zijn tiende seizoen aan de Gysenberg en heeft tot nu toe twee keer doel getroffen en vier assists afgeleverd.

IT’S HOCKEYNIGHT

Afgelopen zondag verloor Trappers jammerlijk van Hannover Scorpions. Coach Doug Mason gaf tegenover Brabants Dagblad aan dat hij na afloop van de game diep teleurgesteld was. Hij vond zijn eigen team fragiel ogen terwijl de Scorpions de hele wedstrijd als een groep haaien bleef gaan. Een wedstrijd die de Mason stof tot nadenken heeft gegeven.

Herne coach Tobias Stolikowski nam halverwege vorig seizoen het roer over. Hij loodste de club uiteindelijk naar een verdienstelijke zesde plaats. Over dit seizoen zegt hij: “iedereen kan van elkaar winnen en verliezen. Wij willen dit seizoen met eerlijke en harde arbeid zover mogelijk komen. Dan zien we uiteindelijk wel waar we eindigen”.

Vanavond spelen de kruiken voor het eerst dit seizoen op de vrijdagavond op Stappegoor. Bij winst is zelfs de koppositie weer mogelijk. Dus laten we er samen weer een ouderwets gezellige hockeynight van maken en de mijnwerkers zonder resultaat terug naar Herne sturen.

De wedstrijd op Stappegoor begint vanavond om 20.00 uur en er zijn nog kaarten beschikbaar.