Terug naar Nieuws

TRAPPERS OP ZOEK NAAR GOALS

Vanavond om stipt 20.00 uur gaan Tilburg Tappers en Herne EV Miners op jacht naar de winst in Stappegoor. De eerdere ontmoeting dit seizoen eindigde in een overtuigende overwinning voor de Kruiken. Hopelijk krijgen we vanavond een herhaling en kan Trappers een overwinning bijschrijven.

DÉJÀ VU

U hebt wellicht een déjà vu gevoel bij het lezen van deze voorbeschouwing. Dat kan zeker kloppen want beide clubs speelden drie weken geleden nog tegen elkaar in Nul-dertien.

Toen was door omstandigheden de wedstrijd omgedraaid en werd er in Tilburg gespeeld. Voor Trappers was het een productieve avond met een overtuigende 6-3 overwinning.

Herne bezet momenteel de negende plaats op de ranglijst met veertien punten. Afgelopen zondag kregen ze nog een zware nederlaag te slikken met een 10-2 nederlaag bij Halle. Doelpunt twee tot en met vier van Halle vielen in een tijdsbestek van 79 seconden.

DOELPUNTEN DUUR BETAALD

De Blauwgele brigade heeft dit seizoen moeite met het vinden van het net. Dat hoeft op zich geen probleem te zijn. Het gaat om de winst en of je met 2-0 of 8-0 wint dat maakt dan geen verschil aldus Doug Mason. Afgelopen zondag brak het de Tilburgse formatie ondanks 41 doelpogingen wel op. Zonder zelf te scoren ging de match tegen Indians verloren. Het lag natuurlijk niet alleen aan de Tilburgse slagkracht maar ook aan de excellerende Brett Jaeger in het Hannover doeltje.

Zowel Trappers als Herne hebben 42 keer gescoord dit seizoen. Daarmee staan ze gedeeld zevende op de ranglijst. Scorpions scoorde met 51 maal het vaakst. Trappers heeft tot nu toe 492 doelpogingen gedaan. Dat is veruit het hoogste aantal in de competitie. Scorpions staat op gepaste afstand tweede met 442 pogingen. Uit de 492 Tilburgse pogingen werd 42 keer gescoord. Daarmee wordt een scoringspercentage gehaald van 8,47 procent. Alleen Leipzig doet het wat dat betreft slechter met 8,21 procent. Dus is het voor Trappers zaak om meer doelpogingen om te zetten in goals.

Sommige dingen in het leven veranderen nooit. Zo ook niet het feit dat #98 Niels Liesegang de gevaarlijkste Miner is. Hij staat vijfde op de spelersranglijst met 20 punten (6T/14A).

De meeste goals voor Herne zijn gescoord door #73 Jan Dalecky. De Tsjechische import heeft acht keer gescoord en kan vier assists overleggen. Beide andere imports #23 Colin Jacobs en #11 Juuso Rajala zijn ook gevaarlijke klanten aan Duitse zijde.

De wedstrijd begint vanavond om 20.00 uur en er is nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Dus wees er snel bij als u nog van een avond topsport verzekerd wil zijn.