Terug naar Nieuws

TRAPPERS MAAKT STATEMENT; NEKBAND PER DIRECT VERPLICHT!

Deze week is het nieuws over de 29-jarige Adam Johnson de hele wereld over gegaan. Tijdens de wedstrijd Nottingham Panthers tegen Sheffield Steelers kwam een schaats terecht in de hals van Johnson, met helaas een fatale afloop. Door dit ongeval is het onderwerp nekbescherming in Nederland zeer bespreekbaar geworden en neemt Tilburg Trappers direct maatregelen.

Deze week is Tilburg Trappers uitgenodigd bij diverse media om onze mening over de nekbescherming te delen. Vanaf vanavond, bij de wedstrijd tegen Herner EV Miners, zal het Oberliga team voortaan met een nekband het ijs gaan betreden. Trappers is hiermee de eerste club in Nederland die de nekband verplicht.

Dit is niet alleen een keuze vanuit de club, om het eerste team te verplichten van het dragen van een nekband. Afgelopen week is het onderwerp veel ter sprake gekomen in de kleedkamer en hebben ook de spelers ervoor gekozen om achter deze regeling te staan.

Ook Reno de Hondt raakte acht jaar geleden zelf ernstig gewond na een vergelijkbaar incident op het ijs. Volgens de Hondt is het van belang dat nekbescherming, en wellicht meer bescherming van lichaamsdelen, in de hele ijshockeywereld verplicht moet worden.

De nekbeschermer is gemaakt van snij bestendig materiaal, heeft een ademend vermogen en is licht van gewicht. Hierdoor wordt de nekband, vergeleken met vroeger, niet meer als een vervelende bescherming ervaren.

Met dit statement nemen wij het voortouw en zorgen we ervoor dat andere clubs in Nederland en Duitsland ook z.s.m. de stap gaan zetten om deze maatregel in te voeren.