Terug naar Nieuws

TRAPPERS MIDWEEKS AAN DE BAK TEGEN HERFORD

De dinsdagavond is doorgaans een play-offs avond als Tilburg Trappers een wedstrijd speelt. Vanavond is het echter een gewone competitiewedstrijd. Tegen Herforder EV gaat Trappers voor een mooi thuisresultaat en de perfecte score.

VERPLAATSTE WEDSTRIJDEN

Afgelopen zondag kwamen de Tilburgers slechts 16.38 minuten in actie tegen Halle. Door een defect aan de ijsvloer kon de wedstrijd niet worden uitgespeeld. Op dat moment stond Trappers op een verdiende 0-1 voorsprong door een mooi uitgespeelde aanval, die fraai werd afgerond door Jonne de Bonth. De wedstrijd zal waarschijnlijk op een later moment worden ingehaald. Bij het schrijven van dit artikel is dat nog niet bekend.

De wedstrijd van vanavond is er een die eigenlijk voor 17 december op de rol stond. In dat weekend vindt in Tilburg het OKT (olympisch kwalificatietoernooi) plaats, waardoor deze wedstrijd dan niet gespeeld kan worden. Daardoor speelt Trappers vanavond voor de tweede keer in 17 dagen tegen Herford. De vorige ontmoeting op 22 oktober tijdens het jubileumweekend werd in Herford met een 2-3 eindstand nipt gewonnen door Trappers. Joly scoorde de GWG in de 55e minuut. Doug Mason was achteraf dolblij met de overwinning, maar was niet tevreden over het vertoonde spel.

Vanavond zal waarschijnlijk ook een pittig potje hockey worden, hoewel de statistieken in Tilburgs voordeel spreken. Alle dertien eerdere onderlinge ontmoeting leverden de volle buit op voor de Kruiken. Deze perfecte score is een leuke statistiek om in leven te houden. De veertiende overwinning op rij voor Tilburg zou voor Herford de tiende competitienederlaag op rij betekenen. Ze zijn dus niet bepaald in vorm, hoewel ze afgelopen zondag nipt met 3-2 verloren bij koploper Essen.

LETLAND RULES

Afgelopen zondag bij de game tussen Essen en Herford stonden vijf Letse imports op de sheet. Dat zijn ook meteen alle Letse spelers in de Oberliga Nord. Drie van hen spelen voor Essen en de twee anderen staan bij Herford onder contract. Essen spelers Biezias en Zolmanis houden Essen hoogstpersoonlijk bovenaan de ranglijst. Ze nemen de eerste twee plaatsen in op het spelersklassement, met respectievelijk 30 en 25 punten. #21 Rudolfs Maslovskis en #7 Rustams Begovs staan namens Herford ook in de top twintig. Maslovskis heeft 18 punten (5T13A) en Begovs heeft 17 punten (6T/11A). Zij zijn daarmee de gevaarlijkste spelers bij Herford. Het contracteren van Letse spelers lijkt dus een garantie op punten.

COACHWISSEL

De Sloveense interim-coach Zbontar stond sinds medio oktober aan het roer in Herford. Hij volgde Milan Vanek op die na tegenvallende resultaten het veld moest ruimen. Sinds eind oktober is Risto Kurkinen de baas aan de boarding en gaat Zbontar verder als assistent bij de IJsdraken. Kurkinen was van 2021-2023 nog coach van Leipzig. Beide trainers hebben echter nog niet voor een ommekeer kunnen zorgen. Alle zes de wedstrijden onder hun bewind werden verloren. Trappers wil het duo vanavond dan ook graag een zevende nederlaag aansmeren.

De volgende Trappers spelen vanavond niet mee: Max Hermens. Delany Hessels is een vraagteken.

De wedstrijd begint vanavond om 20.00 uur en u kunt daarbij zijn, mits u zich verzekerd van een ticket. Dat kan via onderstaande button.