Terug naar Nieuws

PLAYOFF DAY: Tilburg Trappers vs. EC Peiting (Game 1)

TRAPPERS TRAPT PLAY-OFF CAMPAGNE AF TEGEN PEITING

De mooiste periode van het seizoen is weer aangebroken. Het zal menig supporter het zweet doen uitbreken met als direct gevolg hockeykoorts! De oorzaak van dit plezierige ongemak moge duidelijk zijn, het is play-off time. Kan Trappers vanavond een vlammende partij spelen en Peiting meteen op achterstand zetten?

OUDE BEKENDE

In EC Peiting treft Trappers vanavond een oude bekende. Tijdens de Play-offs van het eerste Oberliga seizoen 2015-2016, troffen de beide teams elkaar in de halve finales. Trappers won deze slijtageslag in de overtime van de vijfde wedstrijd met 2-1. Als u deze zinderende halve finales nog eens wil herbeleven, dan kunt u hier het uitgebreide verslag lezen.

Vorig seizoen eindigde Tilburg op de derde plaats in de Hauptrunde. Daarna volgde in de achtste finales van de play-offs een clean sweep tegen Höchstadt Alligators. In de kwartfinales werden de kruiken met 3-0 uitgeschakeld door de latere finalist Memmingen Indians. Peiting eindigde vorig seizoen als achtste in de Hauptrunde en geraakte in de play-offs niet over de eerste horde. Het verloor al in de achtste finale met 3-0 van Saale Bulls Halle.

NIEUWE WEG INGESLAGEN

In Peiting was men niet tevreden over het vorige seizoen. Men besloot voorafgaande aan dit seizoen een verjongingskuur door te voeren in de selectie. Een aantal oudgedienden trok de deur achter zich dicht in Zuid-Duitsland en er kwamen negen nieuwe gezichten. Ook oud Trappers speler Nardo Nagtzaam vertrok na drie seizoenen uit Peiting en verkaste naar Blue Devils Weiden. “Peiting kan als club financieel niet opboksen tegen een aantal andere clubs uit de Oberliga en daarom hebben wij besloten om het team te bouwen rondom een kern van jonge spelers”.  Aldus teammanager Ty Morris voorafgaande aan het seizoen.

De vernieuwing van de selectie bracht Peiting uiteindelijk naar een zesde plaats in de Hauptrunde, waarmee rechtstreekse toegang tot de play-offs werd afgedwongen. Forward #8 Felix Brassard is dit seizoen het goudhaantje aan de kant van Peiting. De Canadese import vergaarde dit seizoen 78 punten in 47 wedstrijden. Hij scoorde 47 maal en leverde 31 assists af. Daarmee is hij in dit reguliere seizoen de meest scorende speler in Zuid. Andere spelers aan Peiting kant die opvallen zijn: Forward #24 Thomas Heger met 54 punten (26G/28A) en Defence #27 Andreas Feuerecker met 44 punten (4G/40A).

ALTIJD OP AFSPRAAK

Tilburg Trappers speelt nu voor het achtste seizoen in de Oberliga en evenzoveel keren hebben ze de play-offs bereikt. In het seizoen 19/20 waren er vanwege Corona geen play-offs. Daarom beginnen de Tilburgers vanavond aan hun zevende eindronde. Zo’ n openingswedstrijd is altijd spannend. Hoe liggen de verhoudingen tussen de clubs en ook tussen Noord en Zuid. In zes eerdere openingswedstrijden trok de Blauwgele brigade vier keer aan het langste eind en werden twee games verloren. Overigens wist Trappers in de play-offs fase altijd de tweede ronde te behalen. Dat u het weet…

Donderdagmorgen meldde Coach Doug Masson dat Trappers vanavond voor het eerst dit seizoen over een volledig fitte selectie beschikt

De wedstrijd op Stappegoor begint om 20.00 uur. Het Ijssportcentrum is nagenoeg uitverkocht. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar. Wil je erbij zijn ben dan snel.