Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Tilburg Trappers vs. Herforder EV

Ook tijdens WK voetbal gaat Trappers door waar andere stoppen

Het is dan misschien wel de kwartfinale van het WK voetbal voor het Nederlands elftal, het ijshockey gaat gewoon door! En terwijl Herforder EV vanavond alles op alles zal zetten om te winnen in Tilburg, wil Trappers uiteraard de ongeslagen status tegen de Ice Dragons uit Oost-Westfalen behouden. En zo dus ook de punten binnenhalen, of zoals Louis van Gaal dat ooit zo mooi zei in het Engels: “the three points are inside!”

Vanavond neemt Trappers het op tegen hun grootste concurrent van dit seizoen. Dat wil zeggen; ze wedijveren om de aandacht van de fans, want tegelijk met hun wedstrijd tegen Herforder EV, speelt Nederland de kwartfinale tegen Argentinië op het WK voetbal. Laten we daarom eens naar de wedstrijd vooruitkijken aan de hand van Louis van Gaal’s meest befaamde Neder-Engelse uitspraken. “That is another cook!” Oftewel: dat is andere koek!

“A QUESTION OF TIME”

Van Gaal bedoelde uiteraard een kwestie van tijd, niet de vraag van tijd, maar het is er eentje om zeker in gedachten te houden. Met name de tijd die de spelers op de strafbank besteden. Doug Mason zei al eerder dat hoe meer tijd je besteed op die strafbank, hoe meer tijd de tegenstander krijgt om te scoren. En dat is ook wat er voor Herford misging afgelopen dinsdag, toen in de tweede periode maar liefst twaalf minuten in totaal boete werd gedaan. Geen wonder dat Duisburg daarvan profiteerde en in vijf minuten tijd maar liefst vier tegengoals scoorde. Het was de vierde nederlaag op rij voor de Ice Dragons.

“IT’S ALWAYS THE GOALS THAT ARE COUNTING”

Scoren kan Trappers tegen Herford, dat is bekend. De openingswedstrijd van dit seizoen verloor Herford nog slechts nipt met 2-1, maar in oktober speelde de twee teams opnieuw tegen elkaar en toen werd het 2-7 in het voordeel van Tilburg. “We hebben verdiend verloren,” zei Milan Vanek op die 18 oktober, na de thuisnederlaag tegen Trappers. De Herfordercoach was echter niet te spreken over het taalgebruik van de Tilburgers: “Ik ben netjes opgevoerd. Ik vind dan ook dat schelden en beledigen niet op de ijsbaan thuishoort.”

“WE ARE RUNNING AFTER THE FACTS”

Herford heeft geen grote selectie, maar aan het begin van het seizoen was er wel het geloof dat het hechte team voor verrassingen zou kunnen zorgen in de Oberliga. Inmiddels staan ze op plaats elf en valt Herford dus net buiten de pre-play-offs. “De druk in het klassement is aanzienlijk toegenomen voor ons,” zei assistent-coach Gordon Nickel afgelopen dinsdag. “We moeten nu echt punten gaan scoren, of dat nu vrijdag in Tilburg is of zondag thuis tegen Rostock.”

“WE CAN COME AN END”

Tilburg staat op dit moment met 55 punten op de derde plaats in de ranglijst. Hannover Scorpions prijkt bovenaan met 78 punten, maar nummer twee Crocodiles Hamburg heeft slechts drie punten meer dan Tilburg. Kijken we naar beneden, of ‘downstairs’ zoals King Louis zou zeggen, dan zien we dat het verschil met nummers vier tot en met zeven ook niet al te groot is. Toch misstaat de derde plaats, zo halverwege het reguliere seizoen, allerminst en kan Trappers dus zeker een eind komen.

De volgende spelers ontbreken vanavond: Noah Muller, Tijn Jacobs en wat betreft Alexei Loginov is het nog onzeker. De wedstrijd begint vanavond om 20.00 uur en er zijn nog kaarten beschikbaar. In de pauzes kan je de kwartfinale Nederland-Argentinië in de Biergarten zien, onder het genot van een drankje.