Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Tilburg Trappers vs. EG Diez-Limburg

TRAPPERS WIL DE TIEN VOLMAKEN TEGEN DIEZ LIMBURG

Tilburg Trappers heeft de wind in de zeilen momenteel. De laatste vijf duels werden winnend afgesloten. Vanavond zal EG Diez Limburg ook een zware dobber gaan krijgen aan onze blauwgelen. Zal Trappers de winning streak uit gaan breiden en de Duitsers zonder punten terug naar Limburg sturen.

DEJAVU

Diez Limburg hebben we daar laatst ook al niet tegen gespeeld. Die gedachte is niet vreemd, daar de laatste ontmoeting tussen beide teams dateert van een week of vier geleden. Die wedstrijd werd met 2-5 gewonnen door de Tilburgers. De eerste ontmoeting dit seizoen leverde een vlammende 14-3 overwinning op voor de kruiken. Dat betekende voor Diez de grootste zeperd sinds de toetreding tot de Oberliga in 2019.

De laatste wedstrijd bleef het lang gelijk op gaan. Totdat Trappers in de derde periode even flink het gaspedaal intrapte en in krap twee minuten tijd driemaal doelman Tommi Steffen wist te passeren. Daarmee was de negende overwinning in evenzoveel onderlinge ontmoetingen een feit. Diez wist dus nog niet van Trappers te winnen in de Oberliga. Dat lukte de Limburgers ook nog niet tegen de beide clubs uit Hannover.

VUURWERK UIT LETLAND

Diez Limburg beschikt over drie uitstekende imports. De Letten Bajanruns, Kalns en Zolmanis staan alle drie in de top tien van de spelers met de meeste punten. Dat is wel opmerkelijk voor een team dat op de tiende plaats in de ranglijst staat. Gezamenlijk komen ze tot 154 punten. Dit door 53 doelpunten en 101 assists. Het is dus van belang zijn dat Trappers deze Letten goed in het vizier houdt vanavond.

OP ZOEK NAAR DE VORM

Van de laatste acht gespeelde wedstrijden verloren de Limburgers er zeven. Ze zijn dus bepaald niet in vorm. Daarbij moet wel vermeld worden dat ze een pittig programma af hebben gewerkt. De laatste vier partijen speelden ze tegen een top vier team en daar komt de pot tegen de huidige nummer drie Tilburg nog bij. Een fraaie derde plaats voor Trappers na de even zo mooie overwinning op Halle afgelopen zondag. De achterstand op nummer twee Hamburg bedraagt nog steeds 3 punten. Dus bij winst zijn de Croco’s te achterhalen.

Vanavond spelen Tijn Jacobs en Noah Muller wegens blessures niet mee, terwijl Chay Schults en Marvin Timmer nog actief zijn op het WK U20.

De wedstrijd begint om 20.00 uur en u kunt er nog bij zijn.