Terug naar Nieuws

Broederstrijd op het Tilburgse ijs tegen TecArt Black Dragons

De thuisnederlaag van vorig weekend tegen Scorpions is afgelopen vrijdag gewraakt met een mooie overwinning op Herne Miners. Vandaag speelt Tilburg opnieuw thuis en ditmaal in een ware broederstrijd: Trapper D’Artagnan mag het opnemen tegen het team van zijn broer Raphael: de TecArt Black Dragons.

Vorig seizoen speelde Darts zelf nog voor Black Dragons uit Erfurt en dus zal hij vanavond veel vertrouwde koppies op het ijs zien. Al was Joly niet de enige die het team verliet en start ook Erfurt het seizoen met veel nieuwe spelers. Opvallende nieuwkomers zijn de ervaren Amerikaanse verdediger Dillon Eichstadt en de Canadese aanvaller Harrison Reed.

HARRISON REED

Reed komt van het uit de Oberliga gestapte Crocodiles Hamburg waar hij afgelopen seizoen in de hoofdronde goed was voor 36 goals en 34 assists. Hij speelde drie jaar in het tenue van de Croco’s. Voor zijn tijd in Hamburg kwam hij onder andere in actie in 50 DEL en 200 DEL2-wedstrijden. Voor Erfurt heeft hij dit seizoen de puck al zes keer raak geschoten, waarvan twee keer afgelopen vrijdag tegen Leipzig.

PERFECT

“Ik weet dat je in ijshockey nooit kunt spreken van een perfecte wedstrijd, maar ik vind dat wij vanavond perfect speelden,” zei Raphael Joly in de persconferentie thuis met 4-0 van Leipzig gewonnen was. “Ondertal, powerplay, goalverdediging; ik heb gewoon niets aan te merken.”

ZESTIG MINUTEN

Dat was afgelopen zondag wel anders. Toen won Black Dragons weliswaar met 3-4 van Füchse Duisburg, maar was de coach verre van tevreden. “We begonnen het spel sterk, maar het leek wel of we het daarna opgaven? Ik heb tegen de jongens gezegd dat een wedstrijd zestig minuten duurt en dat je alle zestig minuten moet spelen.”

SHORTHANDED

Vrijdagavond vond Doug Mason dat zijn team niet sterk begon aan de wedstrijd tegen Herne. “In de eerste periode waren we slordig met de puck en er werden hele vreemde passes gemaakt. Passes die daardoor meestal eindigden in de stick van de tegenstander.” Ook over de shorthanded tegengoal was Mason niet te spreken. “Dit is nu tweede keer in twee weken tijd dat het ons overkomt. Dat is niet goed. Je geeft de tegenstander zo de kans om weer terug in de wedstrijd te komen.”

SCHOTEN OP GOAL

Gelukkig voor Trappers gebeurde dat niet en won Trappers met 6-3. “Vanaf de tweede periode gingen we beter spelen. We gingen beter met de puck om en hadden veel schoten op goal en dat is altijd goed. Ik kan dan ook niet anders dan tevreden zijn met hoe het team de laatste veertig minuten van de wedstrijd speelde.”

Het gaat vanavond dus een spannende wedstrijd worden op het Tilburgse ijs. De wedstrijd begint om 18:00 uur en er zijn nog kaarten beschikbaar.