Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing: Saale Bulls Halle vs. Tilburg Trappers

Trappers reist af naar opgelapt Saale Bulls Halle

Na de succesvolle rentree van Kevin Bruijsten en Alexei Loginov afgelopen vrijdag, is de ziekenboeg van Tilburg Trappers eindelijk wat leger. Tijdens een pittig thuisduel tegen Moskitos Essen deed Bruijsten ook meteen waar hij goed in is: scoren. Na de 3-2 overwinning tegen het altijd spannende Essen, maakt Trappers zich nu klaar voor de reis naar Halle, waar het de eveneens met blessureleed kampende Saale Bulls treft.

SPELERSLEED

Het seizoen begon niet al te best voor Saale Bulls Halle. Met de beste bedoelingen werden er negen nieuwe spelers binnengehaald (waaronder een nieuw goalie-duo). Maar toen begon de ellende. Al voor het begin van de eerste wedstrijden, verloor Halle drie sterspelers. Captain Kai Schmitz scheurde zijn achillespees, aanvaller Philipp Gunkel vroeg plots om een voortijdige beëindiging van zijn contract vanwege andere verplichtingen en dé ‘koningstransfer’ waar Bulls zijn geld op ingezet had, de Nederlander Raphaël Joly, werd ernstig ziek en kon niet meer spelen.

OPKRIKKEN

Uiteindelijk heeft Halle last minute zijn team nog aardig kunnen opkrikken met het binnenhalen van de Canadese routinier Tyler Mosienko, verdedigingstalent uit DEL2 Marius Stöber (die overigens pas sinds vrijdag heeft kunnen spelen vanwege blessureleed) en nog een jonge speler genaamd Phil Miethling. Miethling, nog maar net 18 jaar, scoorde afgelopen vrijdag zijn eerste goal voor Halle.

OVERTIME

Waar Halle een valse start maakte dit seizoen en de eerste wedstrijden verloor, ging Trappers als een speer. Met fameuze uitslagen als 10-0 (tegen Harzer Falken) en 9-3 (Herner), vloog de drievoudige Oberligameister goed uit de startblokken dit seizoen. Deze maand worstelt Trappers echter zichtbaar en heeft het team steeds vaker overtime nodig om een wedstrijd te beslissen. Afgelopen vrijdag was coach Bo Subr echter tevreden over zijn team, althans, over de laatste veertig minuten van de wedstrijd tegen Moskitos Essen: “The first period wasn’t exactly our best so far. We didn’t skate enough and lost way too many one-on-one battles.” Maar na de eerste pauze domineerde Trappers de wedstrijd en konden ze de wedstrijd in een uitverkocht ijsstadion met winst afsluiten.

TRANSFER

Morgenavond speelt Tilburg Trappers in Halle tegen Saale Bulls. De wedstrijd begint om kwart over zes ’s avonds. Trappers kan zoals gezegd weer genieten van de schaatskunsten van Kevin Bruijsten en Alexei Loginov die weer hersteld zijn van hun blessures. Max Hermens mag ook weer spelen, na één wedstrijd geschorst te zijn. Helaas mist Tilburg morgen wel Ivy van den Heuvel die na een overtreding tegen Essen een wedstrijd geschorst is.
Saale Bulls Halle moet het zonder Herbert Geisberger doen; de 33-jarige aanvaller is aan het begin van dit seizoen overgekomen van Selber Wölfe, maar deze week werd bekend dat hij alweer vertrokken is naar Blue Devils Weiden.