Terug naar Nieuws

Saale Bulls Halle vs. Tilburg Trappers (2-5)

Trappers houdt regie in handen tegen Saale Bulls Halle

Een roemloze wedstrijd, vatte de fans van Saale Bull zelf de wedstrijd samen van zondagavond. Tilburg Trappers won in Halle van Saale Bulls met een eindstand van 2-5. Af en toe waren er oplevingen in het kamp van Halle, maar over het algemeen genomen kan gezegd worden dat Trappers de regie in handen had gisteren.

In de eerste periode begon Saale Bulls krachtig aan de wedstrijd. Tilburg liet zich echter niet afleiden en al gauw ging de wedstrijd gelijk op en golfde het spel heen en weer. Er volgde een paar mooie kansen voor Nardo Nagtzaam en Reno de Hondt. Goalie Henning Schroth wist zijn goal echter leeg te houden, al leek het zeker in het geval van de poging van De Hondt, waarbij Schroth te vroeg en te ver zijn goal uit kwam en nog net naar de puck kon grijpen, meer geluk dan wijsheid.

HAKKETAKKERIG

Het spel van Halle kwam hakketakkerig over, meer bestaande uit toevalstreffers dan doordacht spel. Trappers daarentegen speelde rustig de puck rond en passes kwamen aan. Des te pijnlijker dat aan het einde van de periode de puck toch langs Meierdres ging. De goal werd echter afgekeurd wegens scoren met de schaats: “Schlittschuhtor” schalde door de hal, gevolgd door een teleurgesteld gekreun van het publiek.

In de tweede periode viel het rommelige spel van Saale Bulls nog meer op. “De jongens hebben vrijdag een geweldige wedstrijd gespeeld in Hamburg, ze waren vanavond nog steeds moe daarvan,” probeerde Dave Rich het spel van zijn team na de wedstrijd te verklaren.

DRIEKOPPIGE WAAKHOND

Het duurde mede daardoor dan ook niet lang voor Kevin Bruijsten een pass van Halle kon onderscheppen en de puck naar Nardo Nagtzaam doorspeelde zodat hij kon scoren. Niet lang daarna maakte Jordy Verkiel, op aanwijzen van Danny Stempher, de tweede goal. Zelfs een dubbele powerplay (Reno de Hondt en Jordy van Oorschot op de strafbank) wist Saale Bulls niet te benutten. Ryan Collier, Nardo Nagtzaam en Mitch Bruijsten fungeerden als de driekoppige waakhond van Ian Meierdres waar geen stier kon passeren. Zo gingen de twee teams met tussenstand 0-2 de laatste pauze in.

Bo Subr: “I think it was a pretty good game. We played well defensively. It was bit surprising, as Halle is a good defensive team, that we were able to generate a some chances on the rush, that was a plus. We also did a good job at the penalty killing, that kept us in the game.”

GELUK

Met wat geluk (de puck stuiterde via een schaats de goal in) wist Tim May in de tweede minuut van de derde periode de aansluitingstreffer te scoren voor Halle. De goal gaf Saale Bulls vleugels en met nieuw elan joegen de spelers de puck na. De hoop op een gelijkmaker werd echter al snel vakkundig de kop ingedrukt door de goal van Giovanni Vogelaar (1-3) en een paar minuten daarna ook nog Jonne de Bonth (1-4).

REGIE

Trappers had nu de regie in handen van deze wedstrijd: de puck werd rustig rondgespeeld en enkele ontsnapte spelers van Halle werden snel weer teruggehaald. De laatste minuten verslapte echter de aandacht en ineens was daar Nathan Burns met een schot op paal en verraste vervolgens die andere Nathan, Nathan Robinson, Ian Meierdres door de teruggekaatste puck alsnog in het net te schieten.

EMPTY NETTER

Met 2-4 op het scorebord en nog maar een paar minuten te spelen, besloot Halle goalie Schroth van het ijs te halen. Tijdens de laatste face-off op de speelhelft van Trappers, speelde Jordy van Oorschot met een zwieper de puck weg richting goal van Halle. Correctie: ín de goal van Halle! De empty netter bracht de eindstand op 2-5. Door de winst weet Trappers weer de nummer 1-positie op de ranglijst in te nemen.

Samenvatting

Persconferentie