Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing Rostock Piranhas vs. DESTIL Trappers

Trappers op bezoek in Rostock

Rostock Piranhas is de laatste tegenstander van DESTIL Trappers in het reguliere deel van de competitie. Tilburg kan ongetwijfeld rekenen op een gemotiveerde tegenstander, die voor eigen publiek het seizoen goed zal willen afsluiten.

Onderlinge serie

Het tweede en  laatste duel tussen Rostock en Tilburg deze ijshockeyjaargang. De stand in de onderlinge tweestrijd is 1-0 in Tilburgs voordeel. Op 13 november 2016 stapte DESTIL Trappers met 7-2 als overwinnaar van het ijs.

Opvallend feit

Officieel wordt pas zondag bekend hoe het deelnemersveld aan de kampioenscompetitie er uitziet, maar zeven van de acht deelnemers (Herne, Tilburg, Duisburg, Essen, Hamburg, Halle en Leipzig) staan al vast. In de laatste speelronde voegt Wedemark Scorpions (uit naar Preussen Berlin) of Hannover Indians (uit naar grote rivaal en stadgenoot Hannover Scorpions) zich hierbij.

Piranhas

In een doelpuntrijk duel ging Rostock vrijdag met 8-3 ten onder tegen Duisburg. Groter was het verlies van topscorer Michal Bezouska. De Tsjech scoorde al 20 keer en was 25 maal betrokken bij een Piranhas doelpunt, maar werd in de tweede periode vroegtijdig naar de kleedkamer gezonden door referee Andreas Kowert.

Trappers

In het laatste thuisduel voor het begin van ‘Die Meisterrunde’ maakte Tilburg geen fout. Trappers won kinderlijk eenvoudig van Harzer Falken met 10-2.

‘De drie punten waren ingecalculeerd’, luidde de conclusie van Ivy van den Heuvel na afloop. Zondagavond gaat Trappers op bezoek in Rostock. Ondanks dat er voor beide ploegen niets meer op het spel staat, neemt Van den Heuvel het duel in de stad aan de Oostzee uiterst serieus. ‘Thuis zijn ze lastig te verslaan. Zo wonnen ze onlangs nog met 9-7 van Hamburg. Winst daar geeft ons een goed gevoel met het oog op de play-offs.’

Who’s Hot

Rostock verloor twee dagen na Kerst zijn spelmaker Tomas Kurka. Als vervanger legde men Peter Szabo vast. De ervaren aanvaller tekende in zijn eerste duel direct voor twee punten. Met een goal en vier assists benadrukte Justin Larson vrijdagavond tegen Harzer Falken andermaal zijn grote waarde voor DESTIL Trappers. De Canadese centrumaanvaller tekende dit seizoen voor 60 punten in 29 duels.

Statistiek

Trappers liet al 143 maal het net bollen in 29 competitiewedstrijden. Na Füchse Duisburg is de formatie van coach Bo Subr daarmee de productiefste ploeg in de Oberliga Nord. Met de cross-check straf die Mickey Bastings vrijdagavond in de derde periode opliep, bereikte Tilburg de 600 strafminutengrens. Voor opponent Rostock Piranhas staat de teller op 423.