Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing: DESTIL Trappers vs EC Harzer Falken

Trappers trapt 2017 af tegen Falken

Na de champagne, oliebollen, vuurwerk en de goede voornemens is het tijd voor de laatste twee duels voordat ‘Die Meisterrunde’ haar aanvang neemt. DESTIL Trappers trapt dit slotweekend en 2017 af met een thuiswedstrijd tegen Harzer Falken.

Onderlinge serie

De tweede onderlinge confrontatie tussen Tilburg en Harz in het ijshockeyseizoen 2016-2017. In de eerste editie toonde Trappers zich bijzonder vrijgevig. De Falken wonnen dankzij een doelpunt van Ryan McGrath (16 seconden voor tijd) met 2-1.

Opvallend feit

Wanneer de ontmoeting vrijdagavond een kopie wordt van het eerste duel van DESTIL Trappers in 2016 is spektakel gegarandeerd. Drieënzestig minuten lang speelden DESTIL Trappers en Icefighters Leipzig kat en muis. De winnende treffer van de thuisclub viel in de extra tijd. ‘It was a lucky bounce’, gaf goudhaantje Kyle Just ruiterlijk toe. ‘It hit my right skate and went in’.

Trappers

De Tilburgers sloten 2016 waardig af. In eigen huis rekende Trappers eenvoudig af met Moskitos Essen, 3-0.

Zelfs een onderbreking van 50 minuten bracht Tilburg niet in de problemen tegen de nummer vier in de Oberliga Nord. Een gat in het ijs veroorzaakte in de slotperiode groot oponthoud. De ijsmeesters in IJssportcentrum Stappegoor slaagden erin de schade te herstellen binnen de gestelde termijn van anderhalf uur. ‘Dat was verre van ideaal. Je weet niet hoe lang het ging duren en daarnaast lopen je benen vol. Gelukkig werd het duel niet definitief gestaakt want daar zat niemand op te wachten’, keek Diederick Hagemeijer terug op de hinderlijke vertraging.

Falken

Hoewel het nieuwe jaar vrijdag pas zes dagen oud is, komt de equipe van Norbert Pascha al voor de tweede maal sinds de jaarwisseling in actie. Dinsdagavond moesten de Falken hun meerdere erkennen in Black Dragons Erfurt (7-0).

Who’s Hot

Justin Larson bezet de zesde plaats op de overall topscorerslijst in de Oberliga Nord. De aanvaller liet de supporters van de ploeg uit de Kruikenstad 22 maal van hun stoel opveren en stelde 33 ploeggenoten in staat een doelpunt te maken. Tobias Schwab en Ryan McGrath zijn de gevierde mannen bij de Falken. Beide aanvallers zijn goed voor 29 punten.

Statistiek

DESTIL Trappers is thuis nog ongeslagen…Enkel tegen Icefighters Leipzig had men extra tijd nodig om tot winst te komen…Harzer Falken scoorde dit seizoen 82 keer en is daarmee de op twee na minst productieve ploeg in de Oberliga Nord…Enkel Hannover Scorpions (73) en ECC Preussen Berlin (67) troffen minder vaak doel