Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing (MR): Tilburg Trappers vs. EC Hannover Indians

Trappers aast op tweede Meisterrunde zege tegen Indians

Na de winst in de thuiswedstrijd tegen Icefighters Leipzig heeft Tilburg Trappers de koppositie in de Meisterrunde nog steviger in handen. In het thuisduel met Hannover Indians hoopt de formatie van coach Bo Subr de ingezette lijn van dinsdag verder door te trekken.

Onderlinge serie

Het is voor de derde maal dit seizoen dat Tilburg en Hannover de sticks kruisen. Op 3 november won Trappers na verlenging met 3-4. Ryan Collier was verantwoordelijk voor de winnende treffer. In de return (zondag 10 december) was Tilburg oppermachtig. Het werd 5-1 voor de geelblauwe brigade.

Opvallend feit

Vanavond keert Max Hermens terug in het team van Tilburg Trappers. Hij speelde zijn laatste wedstrijd op 8 oktober 2017 tegen Timmendorfer Strand.  Trappers won dat duel in de Hauptrunde met 9-2.

Trappers

Tilburg won dinsdagavond in IJssportcentrum Stappegoor met speels gemak van naaste achtervolger Icefighters Leipzig. Trappers kreeg meer dan tien uitstekende doelkansen en benutte er slechts zes.

De manschappen van coach Bo Subr waren op alle fronten de betere van hun Duitse opponent. Via treffers van Reno de Hondt, Giovanni Vogelaar en Danny Stempher wees het scorebord na twintig minuten 3-0 aan. ‘Na de onnodige nederlaag tegen Hannover Scorpions was het zaak goed te reageren. Dat hebben we zeker gedaan’, aldus Ivy van den Heuvel.

Indians

Hannover schudde dinsdagavond een rechtstreekse concurrent in de strijd om de zesde plaats in de Meisterrunde van zich af. Voor 2018 toeschouwers won de equipe van coach Lenny Soccio met 7-6 van Moskitos Essen. Gemakkelijk ging het allerminst want ondanks een 3-0, 4-1 en 6-4 voorsprong wees het scorebord na 60 minuten 6-6 aan. In de noodzakelijke verlenging legden de Indians dankzij Igor Bacek alsnog beslag op het bonuspunt.

Afwezigen

Kilian van Gorp en Alexey Loginov blijven tegen Hannover aan de kant. Beide verdedigers kampen met lichamelijke klachten. Verder onderzoek zal uit moeten wijzen hoe lang beiden buitenspel staan. Nick de Ruijter is eveneens nog niet van de partij. Kersvers vader Jordy van Oorschot verschijnt naar alle waarschijnlijkheid gewoon op het ijs. Vanuit het toekomstteam sluiten Wouter Sars en Floris van Elten weer aan.

Who’s Hot

Parker Bowles is met drie doelpunten topscorer in de voorgaande twee duels voor Trappers, Danny Stempher gaf vijf keer de beslissende pass, terwijl Kilian van Gorp en Boet van Gestel met 4 strafminuten de meeste tijd in de strafbank doorbrachten.Hannoverrer bij Hannover Indians is Branislav Pohanka. De teller staat voor de aanvaller na 26 wedstrijden op 44 (24 goals en 20 assists).

Statistieken

Mickey Bastings scoorde niet tegen Leipzig, maar de lange aanvaller won maar liefst 17 van de door hem genomen 21 face-offs. De technisch vaardige center heeft 7 goals en 20 punten in 27 duels.