Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. EXA Icefighters Leipzig (6-1)

Foto Arie Leeuwesteijn

 

Glansrijk begin van het nieuwe jaar voor Tilburg Trappers

Een nieuw jaar, een nieuw begin! Het verlies tegen Moskitos Essen vorige week is alweer ver in het geheugen verdrongen door de spetterende overwinning op Leipzig gisteravond. In eigen huis verslaat Tilburg Trappers de nummer twee van de competitie IceFighters Leipzig met 6-1. Coach Bo Subr: “It was a good bounce back!”

Goalie Benedict Roβberg krijgt de eerste vijf minuten al meteen veel schoten om zijn oren. Alexei Loginov, Nardo Nagtzaam en Mitch Bruijsten maken allemaal een goede kans op het eerste punt. Uiteindelijk is het in de zesde minuut Reno de Hondt die de openingstreffer scoort. Drie minuten later scoort Giovanni Vogelaar voor Trappers, uiteraard vanaf de blauwe lijn, de tweede treffer. “We komen de eerste tien minuten van de wedstrijd goed uit de startblokken,” licht defensemen Ryan Collier toe. “Dat is heel belangrijk, zeker als ze zo’n lange reis gehad hebben.” Vlak voor het einde van de eerste periode knalt Danny Stempher nóg een puck in de Duitse goal en staat Leipzig na twintig minuten spelen al 3-0 achter.

In de tweede periode voert Brock Montgomery snel de score op naar 4-0. Maar de busreis lijkt wat minder in de benen van de Leipzigers te zitten deze periode en de tegenstander komt terug in het spel. Michal Velecky weet een halve minuut na het punt van Montgomery een tegengoal te scoren. Waar Ian Meierdres voor Trappers eerst nog een schot goed heeft weten af te weren, schiet het tweede schot van Velecky over zijn linkerschouder het doel in. Daarna dooft het kaarsje van Leipzig echter al snel. Ryan Collier haalt uit en scoort het vijfde punt voor Tilburg. Goalie Roβberg heeft er dan genoeg van en wordt vervangen door zijn collega Eric Hoffman. Die kan echter niet voorkomen dat Giovanni Vogelaar er enkele minuten later nog 6-1 van maakt. “De pucks gaan er in deze wedstrijd! Soms heb je wel veel kansen, maar wil de puck er gewoon niet in. Dat was nu niet het geval.” aldus een enthousiaste Ryan Collier.

In de derde periode ligt de focus van Trappers vooral bij het voorkomen van nog een tegentreffer. IceFighters schaatst inmiddels op hun laatste benen en op enkele schoten op doel na, komen ze eigenlijk niet dichtbij een tweede punt. Ook Trappers scoort geen goal meer, de stand blijft 6-1. Collier: “Het is niet dat we dan de mentaliteit hebben van ‘het is goed zo’, maar je wil dan niet nog een tegentreffer krijgen. Eigenlijk speel je dan ook gewoon voor Ruud.” Ruud Leeuwesteijn vervangt Meierdres in de derde periode. “Van daaruit bouw je natuurlijk wel op, maar als er dan niets komt is dat not the end of the world; je staat met vijf doelpunten voor!”

Na de wedstrijd probeert de verslagen Sven Gerike, coach van IceFighters Leipzig, nog te bevatten wat er zojuist gebeurd is. “The game was over before it began. We weren’t on the ice, we were still on the bus. It was quite an easy win for Tilburg, now we have to get this out of our heads.” Leipzig heeft tot zondag de tijd om bij te komen, dan spelen ze uit tegen Moskitos Essen. Tilburg Trappers speelt aankomende vrijdag thuis tegen Hannover Indians, dat gisteren in overtime gewonnen heeft van Moskitos Essen met 7-6.

Man of the Match
Ryan Collier (Foto Brigitte Jansen)
Samenvatting Sprade TV