Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing: Herner EV vs. Tilburg Trappers

SAMEN NAAR HERNE VOOR JUBILEUMWEDSTRIJD

Met de wedstrijd van donderdag nog een beetje in de benen, reist Tilburg Trappers naar Herne voor de clash met de lokale EV. De 9-3 overwinning, eerder dit seizoen thuis in Tilburg, zegt nu niet zoveel meer. Trappers had het donderdag thuis lastig tegen Halle, terwijl Herner EV in Hannover ruim won van Scorpions. Maar de mannen van Bo Subr zullen er alles aan doen om de jubileumwedstrijd (het is Trappers’ 200ste in de Oberliga) te winnen. Is het niet voor de competitie dan wel voor de bijna 300 supporters die meegaan naar Herne.

LAAT OP GANG

In de eerste ontmoeting dit seizoen duurde het lang voor dat Trappers echt afstand kon nemen van Herner EV. Pas in de derde periode braken de Tilburgers hun tegenstanders. Na vier goals in zes minuten ging Herner EV knock-out. Het werd uiteindelijk 9-3, maar die uitslag zegt niets over de wedstrijd van zondag.

HERNER EV

Herner EV is namelijk aardig bezig de laatste paar wedstrijden. Eén van de vier wedstrijden in december ging verloren en dat was een nipte nederlaag. De rest werd gewonnen met als mooie opsteker de winst in Hannover tegen Scorpions. Grote man was Dennis Thielsch. Hij maakte de openingstreffer en zette de eindstand (1-4) op de borden.

De overwinning kwam twee dagen na dat Herne een mentale tik te verwerken had gekregen. Steunpilaar Nils Liesegang doet voorlopig niet mee. Hij heeft zich om gezondheidsredenen voor onbepaalde tijd afgemeld. Liesegang speelde dit seizoen 20 wedstrijden, scoorde daarin negen keer en gaf dertig (!) assists.

TILBURG TRAPPERS

Maar Trappers zal toch een behoorlijke kluif hebben aan Herner EV. Dat bewijst de wedstrijd van Herne tegen Scorpions maar dat kunnen we ook zeggen na de wedstrijd van de Tilburgers, afgelopen donderdag. Saale Bulls Halle bleek een pittige tegenstander en Trappers zelf was slordig.

Jordy van Oorschot ziet de wedstrijd van zondag hoe dan ook met vertrouwen tegemoet. Hij en zijn team zullen dan weer op scherp staan: ““Tegen Herner EV bereiden we onszelf goed voor natuurlijk. Dan zal je zien dat we dan wel alle kleine dingetjes goed doen.”