Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. Saale Bulls Halle (5-4 SO)

Slordig spelend Tilburg wint nipt na shootouts

‘Sloppy’ noemde coach Bo Subr het spel donderdagavond. ‘Gemakzuchtig’ was het eerste dat bij verdediger Jordy van Oorschot naar boven kwam, bij het analyseren van de wedstrijd. Geheel tegen verwachting in kwam Trappers donderdagavond achter te staan tegen de nummer zes van de competitie Saale Bulls Halle. Het duurde tot de derde periode voor Trappers weer gelijkkwam en uiteindelijk werd de wedstrijd in het voordeel van Tilburg besloten middels shootouts. Maar eigenlijk had dit, volgens Van Oorschot, niet mogen gebeuren.

De eerste tien minuten waren het de mannen van Trappers die het spel bepaalden. Halle kwam nauwelijks aan iets anders toe dan verdedigen. Na ruim drie minuten schoof Brock Montgomery de puck schuin achter goalie Justin Schrörs. En nog eens drie minuten later wipte Max Hermens, op aangeven van Ivy van den Heuvel, de puck eenvoudig de goal in. Het publiek in ijshal Stappegoor maakte zich al op voor een doelpuntenfestijn. Dat kregen ze ook, maar niet van hun eigen club.

GEMAKZUCHT

In die eerste periode vielen nog drie goals, maar niet van Trappers. Tilburg stond na twintig minuten spelen achter met 2-3. Trappers verdediger Jordy van Oorschot schudde na de wedstrijd teleurgesteld met het hoofd. “De gemakzucht sloop erin. We moeten het gewoon simpel houden. Je merkte gewoon dat wanneer we te veel ruimte krijgen, dan gaan we allemaal extra dingen doen. En dat werkt niet.”

Halle daarentegen hield het wel simpel. Tijdens powerplay voor de Stieren ging de puck rustig van stick naar stick en uiteindelijk sloeg Michal Schön het bevroren rubber voorbij Ian Meierdres.

CHRIS FRANCIS SHOWTIME

Daarna was het tijd voor ‘Chris Francis Showtime’! De center werd twee dagen geleden door de Bulls gehaald uit Las Vegas. Daar speelde hij in de East Coast Hockey League, waar hij weggestuurd was door Tulsa Oilers. De komst van de 29-jarige Amerikaan legde Halle donderdagavond in ieder geval geen windeieren. Eerst sneed hij door de Trappers defensie en met een fraaie backhand liet hij Meierdres kansloos. 54 Seconden voor de zoemer tekende de nieuwste Bull voor de 2-3 toen hij met een polsschot over de vanghand van de Tilburgse sluitpost the back of the net vond.

“Het is een goede speler,” vond Van Oorschot na de wedstrijd. “Zeker wel een aanwinst voor hun team. Maar dat maakte voor ons niet het verschil vanavond: dat lag echt aan onszelf.” De teleurstelling droop ervan af bij de Rotterdamse defensemen. De tweede periode was dan ook niet al te best voor het Tilburgse team.

DUVELTJE

Ondanks een dubbele powerplay (Halle stond na een straf van Jan Niklas Pietsch met ‘too many men on the ice’), wilde de puck er maar niet in voor Trappers. Keer op keer liepen de Tilburgse aanvallers vast op de defensie van Saale Bulls. Halle liep zelfs nog verder uit na opnieuw een powerplaygoal van Michal Schön: 2-4.

Vier minuten voor het einde van de tweede periode verzachtten Giovanni Vogelaar en Reno de Hondt de pijn en werd de aansluitingstreffer gemaakt. Gio schoot van afstand op doel, Schrörs gebaarde nog naar zijn teamgenoten dat hij deze had. Hij had echter niet verwacht dat de rebound precies in de stick van de hard binnen schaatsende De Hondt terecht zou komen. Als een duveltje uit een doosje hielp Reno Trappers zo aan de 3-4.

OVERTIME

“It was a tight game,” zei coach Bo Subr na afloop over de wedstrijd. “We started of pretty good and got into the lead. But in the powerplay we were really sloppy and we stopped skating, we thought we didn’t have to work for it.” De tweede helft van de eerste periode en de eerste helft van de tweede periode zou de coach het liefst schrappen uit zijn geheugen.

Maar in de derde periode kwam Tilburg weer terug. Jordy van Oorschot maakt de gelijkmaker met nog ruim zeven minuten speeltijd te gaan. Verder dan 4-4 kwamen beide teams niet in de reguliere speeltijd. Tijdens de overtime, waarbij vijf minuten lang drie tegen drie gespeeld werd, ging de puck er ook al niet in. Uiteindelijk werd de wedstrijd besloten in penaltyshots (drie elk).

WEER OP SCHERP

Mickey Bastings scoorde de eerste voor Trappers. Nathan Burns kwam op zijn beurt niet voorbij Ian Meierdres. Helaas miste Kevin Bruijsten daarna zijn schot en maakte Chris Francis hem wel voor Halle. Danny Stempher mocht de laatste penalty nemen voor Tilburg: hij werkte hem koelbloedig binnen. Onder luide aanmoediging stopte Ian Meierdres vervolgens het schot van Schön en zorgde hij ervoor dat Trappers twee punten winst op zijn naam mocht schrijven donderdagavond.

“Het is niet echt een verliespartij, maar je verliest toch één puntje. Eigenlijk mag dit gewoon niet gebeuren.” Aan de andere kant was Van Oorschot overtuigd dat hij en zijn team door deze wedstrijd weer op scherp staan: “Misschien was dit ook gewoon nodig. Voor aankomende zondag, tegen Herner EV, bereiden we onszelf goed voor natuurlijk. En dan zal je zien dat we dan wel alle kleine dingetjes goed doen.”

Man of the Match
Reno de Hondt (Foto Romy Mullens)

Klik hier voor de samenvatting.