Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing: Harzer Falken vs. Tilburg Trappers

Waakzaamheid geboden in Braunlage

Het Eisstadion Braunlage is zonder twijfel de mooist gelegen ijsbaan in de Oberliga Nord. Voor koploper Trappers is het zaak zich niet te vergalopperen zoals op 11 november 2016 gebeurde toen Harzer Falken Tilburg met 2-1 een hak zette.

HISTORIE

In het kleine stadje Braunlage (4600 inwoners) neemt ijshockey sinds 1984 een prominente plaats in. Wat begon als EC Braunlage groeide via Braunlager EHC/Harz, Braunlager SC/Harz, ESC Harzer Wolfe uit tot de huidige EC Harzer Falken. Met een nieuwe coach (Arno Lörsch) in de bank wilden de Falken het dramatische vorige seizoen zo snel mogelijk vergeten. Het budget in Harz is en blijft beperkt en dan is het kwaad kersen eten. Het team is sterk verjongd en bungelt na een derde deel van de ijshockeyjaargang wederom in de onderste regionen. Een play-off plaats lijkt daarom nu al uitgesloten.

CANADESE NIEUWKOMER

Zeven spelers uit de selectie van de voorbije ijshockeyjaargang namen afscheid. Liefst dertien nieuwelingen mocht men begroeten in Nedersaksen. Deze week zette Brandon Morley voet op Duitse bodem. De 24-jarige leftwinger uit Burnaby (voorstad van Vancouver) acteerde vorig seizoen in de Regional Liga bij TSV Peißenberg waar hij goed was voor 19 goals en 44 punten in 26 duels. In zijn eerste Oberliga wedstrijd (vrijdag in en tegen Hannover Scorpions) tekende Morley voor een goal en een assist.

THE KNIGHTS OF THE KNOTTED NETS

Tussen de palen kan Harz rekenen op Fabian Hönkhaus De 28-jarige sluitpost kwam vorig jaar niet in actie en maakt bij de Falken zijn rentree in het professionele ijshockey. Het goals-against-average (GAA) van de Duitser is 5.50 in zijn twaalf gespeelde duels tot nu toe. In deze tijdspanne incasseerde hij 66 tegendoelpunten. Na twaalf duels kan Ian Meierdres een GAA van 2.31 overleggen waarmee hij andermaal de beste goalie in de Oberliga Nord is.

DUIDELIJKE NEDERLAAG IN HANNOVER

Hannover Scorpions had in aanloop naar de stadsderby een makkie aan de Falken. Dennis Arnold maakte in 47 minuten vier goals voor de medekoploper in de Oberliga Nord. Captain Erik Pipp en nieuweling Brandon Morley gaven in de slotfase de score nog een iets betere aanblik voor de gastheren van zondagavond. Uiteindelijk werd het 8-2 voor de manschappen van coach Dieter Reiss.

THE CAPTAIN SAYS NO

Met nog 3:51 in de eerste periode werd Ivy van den Heuvel vrijdagavond achter het doel van Trappers goalie Ian Meierdres vol in het gezicht geraakt door de stick van Maurice Keil. Aan de reactie van de geboren Bosschenaar, die het ijs verliet en direct de kleedkamer opzocht, was meteen te zien dat het ernstig was. De vrees van de Trappers captain werd na een bezoek aan het ziekenhuis en tandarts vandaag bewaarheid. Hij ontbreekt zondagavond in Braunlage. Van den Heuvel heeft goede hoop dat hij vrijdag in de kraker tegen Hannover Scorpions weer acte de présence kan geven. Daarnaast is Alexey Loginov vanwege trieste familieomstandigheden nog altijd niet van de partij.

STATISTIEK

Trappers was +30 overall in de thuisbeurt tegen Erfurt. Kevin Bruijsten en Max Hermens waren +4. Harzer Falken scoorde dit seizoen 32 keer en is daarmee de minst productieve ploeg in de Oberliga Nord. Trappers liet het vijandelijke net al 82 maal bollen. In de top-10 van de topscorerslijst vinden we drie Tilburgers terug. Danny Stempher op gedeelde derde plek met 32 punten gevolgd door Mitch Bruijsten met 8 treffers en 20 assists. Nardo Nagtzaam completeert de top-10 op twee punten van Bruijsten. In 13 van de 16 gespeelde ontmoetingen verzilverde de ploeg van coach Bo Subr in de openingsperiode één van zijn doelkansen. Enkel tegen Moskitos Essen (2x) en Saale Bulls Halle lukte dit niet.