Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. TecArt Black Dragons (6-1)

Trappers wint, maar verliest captain

Tilburg Trappers is niet geheel ongeschonden uit de tweestrijd met TecArt Black Dragons gekomen. De ploeg van coach Bo Subr won met 6-1, maar verloor captain Ivy van den Heuvel met een blessure aan het gelaat.

Op de stadionklok in IJssportcentrum Stappegoor prijkte nog 3:51 in de eerste periode toen Ivy van den Heuvel achter het doel van Trappers goalie Ian Meierdres vol in het gezicht werd geraakt door de stick van Maurice Keil. Aan de reactie van de geboren Bosschenaar, die het ijs verliet en direct de kleedkamer opzocht, was meteen te zien dat de schade aan zijn kaak en tanden ernstig was.

Een klassiek voorbeeld van high-sticking mét verwonding waarvoor een double minor de geijkte straf is. Ondanks protesten van Nardo Nagtzaam en Kevin Bruijsten bij de zwak leidende referee Robert Ruhnau verdween de Erfurtse forward voor slechts twee minuten naar de strafbank. Voor de Tilburgse captain zat het duel er onmiddellijk op. ‘Echt klote. We moeten even afwachten wat hij heeft maar sowieso miste hij enkele tanden. Het zag er behoorlijk heftig uit’, aldus Mickey Bastings na afloop. Onderzoek in het ziekenhuis zal de exacte schade moeten vaststellen en duidelijk maken of Van den Heuvel zondagavond (aanvang 18.00 uur) in Braunlage tegen Harzer Falken acte de présence kan geven.

SCHUIVEN

In kwalitatief opzicht viel de tweede krachtmeting dit seizoen tussen Tilburg en Erfurt niet mee. En dat terwijl coach Bo Subr voor het eerst sinds hele lange tijd weer eens de beschikking had over een nagenoeg geheel fitte selectie. Enkel de wegens trieste familieomstandigheden in Rusland verblijvende Alexey Loginov en de geblesseerde Nick de Ruijter ontbraken op appel.

Zo kreeg de langdurig afwezige Brock Montgomery in eerste instantie een plaats naast Danny Stempher en Reno de Hondt. Mickey Bastings vormde in zijn eerste Oberliga wedstrijd van deze ijshockeyjaargang een trio met Wouter Sars en Ivy van den Heuvel. Na het wegvallen van laatstgenoemde schoof de Tsjechische oefenmeester de Canadees en de lange center door naar Jonne de Bonth.

NET NIET

Bij de koploper in de Oberliga Nord was het vooral allemaal ‘net niet’ in de openingsperiode. Men was slordig in de opbouw en schoof met enige regelmaat het bevroren rubber in een vijandelijke stick. Toch was het de thuisclub die de score opende met een echte ‘spitsengoal’ van Kevin Bruijsten. De Nijmeegse winger was het eindstation van een vlot lopende aanval met Boet van Gestel en Max Hermens, 1-0.

Erfurt blafte wel, maar beet niet door (schot van captain Schümann op de paal). Totdat Max Hermens voor high-sticking twee minuten mocht brommen. Clubtopscorer Reto Schüpping wist wel raad met dit buitenkansje en zijn inzet sloeg achter Ian Meierdres tegen de netten.

TEMPOVERSNELLING

Een Tilburgse tempoversnelling aan het begin van het middenstuk met drie goals, waarvan twee binnen vierentwintig seconden (Mitch Bruijsten en Max Hermens) maakte een vroegtijdig einde aan de hoop op een Erfurtse stunt. De gasten stribbelden bij tijd en wijlen nog wel tegen maar op die momenten kon Trappers rekenen op Ian Meierdres. De sluitpost maakte, zoals het gehele seizoen al, een uiterst zekere indruk, gaf nauwelijks rebounds weg en was één-op-één foutloos. Met een uitstekende save op de inzet van Christoph Ziolkowski hield hij zes minuten voor de dweil de stand op 4-1.

Het spelbeeld veranderde niet of nauwelijks in de derde periode. Trappers trok het laken definitief naar zich toe dankzij Danny Stempher en Nardo Nagtzaam. De wedstrijd ging als een nachtkaars uit. Tilburg geloofde het verder wel en de ploeg van Fred Caroll miste aanvallende stootkracht. Mickey Bastings was blij met de drie punten maar bleef wel realistisch: ‘Als team winnen we een slechte wedstrijd maar persoonlijk moet het echt nog wel beter.

TIJD NODIG

Drieëntachtig dagen was het geleden dat de lange center voor het laatst het geelblauwe shirt over zijn schouders trok. Een slepende rugblessure speelde hem sindsdien parten. Vanavond was er de comeback. ‘Het is super om er weer bij te zijn. Toch heb ik nog wel vier tot vijf wedstrijden nodig om weer op mijn normale niveau te zijn’, keek Mickey terug op zijn rentree in de Tilburgse hoofdmacht.

19 shifts, een kleine veertien minuten ijstijd, één schot op doel en een straf wegens boarding vormde de samenvatting van zijn eerste competitieoptreden dit seizoen. ‘Ik heb geprobeerd zo zakelijk mogelijk te spelen. Niets weg geven en gewoon lekker er weer in komen. Tsja, en die straf kreeg ik volgens mij omdat ik net wat groter was dan iemand van een meter vijftig. En daar krijg je dan boarding voor’, lachte Bastings zijn tanden bloot.

Man of the Match
Ian Meierdres (Foto Brigitte Jansen)

Klik hier voor de samenvatting