Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing: Hannover Scorpions vs. Tilburg Trappers (Game 4)

Matchpoint: Trappers aast op winst in Hannover

Hoe toepasselijk klonk André Hazes’ ‘Bloed, zweet en tranen’ afgelopen vrijdagavond op Stappegoor. Menig fan zweette peentjes, liet tranen rollen van de spanning en een verdwaalde puck zorgde ook nog voor de nodige drama op de tribune. Maar dat was niets vergeleken met de strijd op het ijs. Na het verlies in Hannover afgelopen woensdag, kwam Trappers strijdbaar het ijs op met maar één doel voor ogen: erop en erover! Trappers won met 4-1 en komt nu op matchpoint deze halve finale. Met een stand van 2-1 in de best-of-five serie kan Trappers morgen, na winst in Hannover, de titel voor de derde maal verdedigen in de finale van de Oberliga.

Hannover Scorpions

In een interview met Face-Off.nl bleek de onverzettelijke goalie van Scorpions zeer bescheiden. Björn Linda: “Het is een teamsport, dus ik kan niet zeggen dat ik de beste speler van het team ben. We zijn één team.” Dat is mooi gezegd, maar feit is dat zonder Björn Linda Hannover Scorpions tegen Trappers compleet kansloos zou zijn. De schotenverhouding van afgelopen wedstrijd spreekt boekdelen: 35 om 15. Van de zeven goals die Scorpions wist te maken tegen Tilburg deze halve finaleserie, speelde Björn Bombis een grote rol in het maken hiervan (eenmaal scoorde hij zelf, in drie andere gevallen leverde Bombis de assist). Het is de vraag of Bombis morgen voldoende hersteld is van een liesblessure die hij afgelopen vrijdag tijdens de wedstrijd in Tilburg heeft opgelopen.

Tilburg Trappers

Ondanks dat Trappers afgelopen vrijdag het missen van Brock Montgomery goed heeft weten op te vangen, is het fijn dat de Canadese aanvaller morgen weer mee kan spelen. Alleen van Killian van Gorp is nog niet zeker of hij weer mee kan spelen zondag. Trappers speelt deze play-offs voor het eerst een langere serie dan de clean sweeps van drie wedstrijden tegen Blue Devils Weiden en Regensburg Eisbären. Vergeleken met het vorige seizoen, is winnen in vier wedstrijden echter niet vreemd voor Trappers. Toen hadden de Tilburgers elke ronde van de play-offs precies vier ronden nodig om door te stoten naar de finale (ook de finale werd 3-1 gewonnen). Groot verschil met vorig jaar is uiteraard het thuisvoordeel van Trappers.

Game day

Bij Tilburg Trappers is iedereen het erover eens: wij zijn het betere team. Ondanks dat het talent van goalie Björn Linda en aanvallers Bombis, Schmid en Niddery niet onderschat worden, is qua spel het team van coach Bo Subr aanmerkelijk beter. “Scorpions has a lot of older guys that are good and experienced. They know how to get under the skin of our players. We have to be aware of that; stay out of the box and keep focused,” zegt Subr over de wedstrijd van zondag. Afgelopen woensdag speelde Trappers ook in Hannover en met name de halfopen ijshal, de opruiende stadionspeaker en de gedreven supporters zijn potentiële valkuilen voor de spelers. Subr: “It’s tough, we have to make sure we don’t get distracted by the crowd over there. We have to focus and keep playing for the full sixty minutes of the game.”

Stand in de halve finale Oberliga Play Offs (na wedstrijden 6-4-2018)