Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing: Hannover Scorpions vs. Tilburg Trappers

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan een oplossing voor de gestaakte wedstrijd van vrijdag. Zodra er meer bekend is of en wanneer de wedstrijd overgespeeld gaat worden, laten wij dit direct weten. 

Ondertussen staat de volgende wedstrijd al weer op het schema. Morgen mogen de mannen van coach Bo Subr naar Hannover waar de wedstrijd tegen de Scorpions op hun wacht.

Lees hier de voorbeschouwing geschreven door Josine Nieuwland.

Nadat de wedstrijd van afgelopen vrijdag tegen Preussen Berlin letterlijk de mist in is gegaan, is de motivatie om te winnen aankomende zondag tegen Hannover Scorpions uiteraard des te groter. Trappers kwam, dankzij nieuwkomer Kevin Bruijsten en Nardo Nagtzaam vrij snel op voorsprong. Helaas moest het team ook een tegengoal incasseren, waarbij uiteraard de laaghangende mist op het ijs een belangrijke rol speelde. Na amper een kwartier spelen, met de stand 2-1 op het bord, werd de wedstrijd daarom ook afgelast. Het komt nu op aankomende zondag aan om deze anticlimax om te zetten in een volwaardige start van het nieuwe seizoen.

Hannover Scorpions

Ondanks dat de Scorpions ook met flinke mist te kampen hadden vrijdag, konden zij hun wedstrijd wel uitspelen. Ze wonnen vrij makkelijk van Harzer Falken met 1-8. Patrick Schmid, Björn Bombis en Chad Niddery mochten ieder 2 doelpunten op hun naam schrijven. Ook in de oefenwedstrijden hebben de Scorpions geen kansen laten liggen en alle duels met winst afgerond.

Trappers

De imposante start van Kevin Bruijsten vrijdag belooft wat voor het komende seizoen. Ondanks dat de wedstrijd maar een kwartier duurde, leverde de oudste van de twee Bruijstens een assist op het eerste doelpunt, incasseerde hij een eerste straf en scoorde hij ook zelf een goal. De mannen vonden elkaar goed rondom het doelgebied. In de oefenwedstrijden was het soms zoeken in het nieuwe team naar het samenspel, de laatste oefenwedstrijd in en tegen Füchse Duisburg, en vrijdag tegen Preussen Berlin, bevestigen dat Trappers weer met zelfvertrouwen op het ijs staat en klaar zijn voor het nieuwe seizoen.

Game day

Zondag 1 oktober vinden Trappers en Scorpions elkaar in Eisstadion Mellendorf. Op papier staan Scorpions er bijzonder goed voor na vier keer winst in oefenwedstrijden en het succes van vrijdag tegen Harzer Falken. Feit is dat de Trappers, ondanks wisselende resultaten in de oefenwedstrijden, elkaar steeds beter vinden op het ijs. Ondanks slechts 17 minuten speeltijd, bleek vrijdag het spel van de Tilburgse ploeg veelbelovend. Het zal een zware dobber worden, maar daarbij ook een goede krachtmeting voor het nieuwe team. De uitdaging begint!