Terug naar Nieuws

Hannover Scorpions vs. Tilburg Trappers (3-2)

Foto: ChrisGar – Photographie (Hannover)

Een nederlaag voor Trappers

Gisteravond troffen Hannover Scorpions en Tilburg Trappers elkaar in de hus de groot EISARENA in Wedemark. Ondanks dat Tilburg qua score vrij snel de leiding nam, verloor Trappers met 3-2 van de Duitse ploeg.

De eerste periode ging zogezegd goed van start met een doelpunt van Danny Stempher in de elfde minuut. Helaas mocht Tilburg Trappers niet lang van de voorsprong genieten. Een minuut later belandde Mickey Bastings wegens hooking op de bank en Scorpions profiteerde van de powerplay met het gelijkmakende doelpunt door Björn Bombis.

Rene de Hondt, technisch manager van Tilburg Trappers was aanwezig bij de wedstrijd. “De eerste periode begonnen we goed. Je merkt wel dat het nog altijd zoeken is naar de juiste combinaties: wie speelt goed met wie op welke lijn. Dat is voor de coach Bo ook nog steeds een beetje zoeken.”

Na de eerste periode, zakte de Tilburgse club steeds meer weg. Rene de Hondt: “Er werden foute passen gemaakt en foute beslissingen genomen. Dan loop je ook nog een paar stomme straffen op. Dat is jammer.”

Een korte opleving was er na de shorthanded goal van Mitch Bruijsten. Hij scoorde de 2-1. “Als je zo scoort in een ondertalsituatie, dan is dat wel een opsteker, ja. Daar haal je dan positiviteit uit. Helaas scoren de Scorpions daarna opnieuw de gelijkmaker. Dan zakt dat gevoel weer snel weg.”

Binnen zeer korte tijd na het doelpunt van Trappers stond het inderdaad alweer gelijk. Na de goal van Mitch, ontving Parker Bowles een straf waardoor een situatie van vijf tegen drie ontstond. Deze powerplay lieten de Duitsers niet aan zich voorbij gaan: Patrick Schmid scoorde de gelijkmaker nog geen tien seconden na het doelpunt van Trappers.

Na de fusie tussen ESC Wedemark Scorpions en Hannover Scorpions is niet alleen een beter team ontstaan. In de hal zitten ook aanzienlijk meer fans. “Vorig jaar zaten er misschien 100 man in die hal. Nu waren er 1100 supporters. En in de derde periode, als je ziet dat de agressie van Trappers wegzakt, één-op-één duels niet meer lopen en de andere ploeg gewoon beter is, dan gaat dat publiek achter hun ploeg staan. Die krijgen dan vleugels; voelen dat ze deze wedstrijd kunnen winnen.”

Ondanks dat Trappers aan het einde van de derde periode weer meer druk kunnen zetten en de thuisploeg enigszins vermoeid raakt, lukt het niet om nog een doelpunt te scoren. “We kregen nog wel kansen, maar konden deze niet afmaken. De andere ploeg drukte meer dan wij dat deden.” Het is uiteindelijk Patrick Schmid die voor Hannover Scorpions het winnende doelpunt maakt in de 44ste minuut.

verslag: Josine Nieuwland
statistieken