Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing Game 4: DESTIL Trappers vs. Moskitos Essen

Tweede finale lonkt voor Trappers

(Trappers leidt best-of-five serie 2-1)

Opvallend feit

De drie halve finaleduels zijn allen gewonnen door de uitspelende ploeg. Tilburg won de eerste wedstrijd met 1-4, terwijl Essen donderdagavond profiteerde van een collectieve offday van Trappers (4-7). De equipe van Bo Subr herstelde zich zaterdagavond in de derde ontmoeting door met 1-2 als overwinnaar van het ijs te stappen.

Trappers

Tilburg verwierf zich zaterdagavond een uitstekende uitgangspositie voor een plaats in de finale om het kampioenschap van de Oberliga. De ploeg van coach Subr won ook de tweede uitwedstrijd van de halve finale. In Essen werd het 1-2 voor de Tilburgers.

‘We were the better team over 60 minutes. That’s why it’s a deserved win in my opinion’, sprak de Tsjechische oefenmeester duidelijke taal. ‘It’s great to see the way they bounced back today. I know what these guys can do. We had no powerplays the whole game. Essen is pretty good with diving. As soon as they feel something in their back they fall to the ice like in soccer. I lose a bit of respect for them. Other than that they have a good team and we still have to win one more to move on to the next round.’

Moskitos

Tot 121 seconden voor tijd had Essen zaterdagavond uitzicht op tenminste een verlenging in de derde wedstrijd. ‘Trappers heeft vier geroutineerde sleutelspelers van een niveau die ik niet in mijn selectie heb. Mijn jongste aanvaller is topscorer in de play-offs. Toch gaan we er maandag in Tilburg alles aan doen om de serie te verlengen’, verklaarde Frank Gentges de 1-2 achterstand in de halve finale van zijn team.

Who’s hot

Justin Larson is met drie goals in de halve finale de meest trefzekere aanvaller in het Tilburgse keurkorps. Diederick Hagemeijer gaf vijf maal de beslissende pass tegen de Moskitos. Nick de Ruijter, Ivy van den Heuvel, Diederick Hagemeijer en Jordy van Oorschot incasseerden allen vier strafminuten. Julian Lautenschlager is de gevaarlijkste Essense aanvaller. De forward verzamelde twee play-off doelpunten tegen Tilburg. Marcel Pfänder tekende voor vier assist, terwijl Sebastian Eickmann de meest bestrafte Moskito is met 16 strafminuten.

Statistiek

Justin Larson was +2 zaterdagavond tegen Moskitos. Tilburg nam de faceoffs in Game 3 een fractie beter dan Essen (29-25). Danny Stempher was met acht van de dertien gewonnen spelhervattingen (61,5%) de beste Trapper in deze categorie.