Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing Game 3: Moskitos Essen vs. DESTIL Trappers

Wie komt er op matchpoint?

(Stand in best-of-five serie: 1-1)

Onderlinge serie

De best-of-five serie is nu een best-of-three geworden. Trappers won de eerste ontmoeting (1-4), terwijl Essen donderdagavond in IJssportcentrum Stappegoor triomfeerde (4-7). De winnaar van de derde ontmoeting zet een reuzenstap richting finale van de play-offs in de Oberliga.

Opvallend feit

Essen is nog altijd ongeslagen in uitduels deze play-offs. De ploeg van coach Frank Gentges had in de eerste ronde moeite met Icefighters Leipzig (1-2 na verlenging). In de kwartfinale kenden de Moskitos weinig mededogen met EC Peiting (3-5).

Moskitos

De best-of-five serie tussen Essen en Tilburg lijkt een ware thriller te worden. Trappers won wedstrijd één en hoopte donderdagavond in eigen huis een voorschot op een plaats in de finale te nemen. Echter de ploeg van coach Frank Gentges rechtte de rug en verraste vriend en vijand met een 4-7 zege.

Trappers

Tilburg was geen schim van de ploeg die twee dagen eerder Moskitos op een nederlaag trakteerde. De equipe van coach Bo Subr mocht geen seconde aanspraak maken op een hernieuwde zege en een 2-0 voorsprong in de best-of-five serie. Essen won volledig verdiend met 4-7.

‘This was our worst home game in two years’, sprak Bo Subr na afloop tijdens de persconferentie. ‘Maybe some guys thought it’s going to be easy against Essen. But they beat us three times during the regular season. We had double as much turnovers as we had in game 1. We gave this one away. We have to regroup and be ready for the next game on Saturday.’

Who’s Hot

Voor Moskitos is Julian Lautenschlager uitstekend op dreef. Niet alleen nam hij donderdag twee treffers voor zijn rekening, maar hij leverde ook nog de assist op de zesde Essense goal.
Justin Larson blijft hot. Ondanks de stringente dekking die Essen oefenmeester Frank Gentges aan de lange center oplegde, wist Larson game 2 af te sluiten met twee punten. De Canadees uit Buckhorn kan in zijn laatste tien duels 21 punten overleggen.

Statistiek

Trappers was -25 overall in de tweede editie van de halve finale. Tilburg was de betere in het nemen van faceoffs (38-28). Danny Stempher won 76 procent van zijn spelhervattingen. De zeven tegengoals die de regerend Oberliga kampioen moest slikken zijn de meeste in een thuisduel dit seizoen.