Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing Game 3: Destil Trappers vs. Hamburg Crocodiles

Trappers wil home ice advantage verzilveren

(Tussenstand is 1-1 in best-of-five serie)

 

Opvallend feit

Slechts één keer tijdens de best-of-five serie smaakte Hamburg Crocodiles het genoegen van een voorsprong. Josh Mitchell nam de winnende treffer in het eerste duel in IJssportcentrum Stappegoor voor zijn rekening. Trappers scoorde sindsdien zes doelpunten, terwijl Hamburg twee maal het net liet bollen.

Trappers

Tilburg herstelde zich zondagavond op de juiste manier van de onverdiende vrijdagse overtime nederlaag tegen Hamburg Crocodiles. De Tilburgers wonnen in de Hanzenstad betrekkelijk eenvoudig met 2-6. De stand in de best-of-five serie is daarmee weer in evenwicht, 1-1

‘We got the lead in the first. Then made a big mistake that cost us a goal. In the next shift we were lucky to get the lead back. Once we scored that three quick goals we had the upper hand’, analyseerde Bo Subr na afloop de Tilburgse zege. ‘I’m happy with the win. Now we have to prepare for Tuesday.’

Crocodiles

De teleurstelling was groot bij Hamburg na game 2. ‘In de tweede periode dachten we teveel aanvallend waardoor we onze verdedigende taken vergaten. Tegen een sterke ploeg als Tilburg krijg je dan het deksel op de neus. Toch moeten we niet te lang stil staan bij deze nederlaag. Dinsdag wacht alweer de volgende opdracht’, bleef coach Andris Bartkevics strijdbaar.

Who’s hot

Mitch Bruijsten lijkt precies op tijd in vorm voor de play-offs. Met drie goals en even zoveel assists in de eerste twee duels van de best-of-five serie is de Nijmegenaar ‘red hot’. Brad McGowan beleefde nog enige sportieve genoegdoening aan de nederlaag van zijn team. De most valuable player van het reguliere seizoen in de Oberliga Nord scoorde zijn eerste treffer van de play-offs in de derde periode.

Statistiek

Trappers was +15 overall in het tweede duel van de achtste finale. De powerplay goal van Justin Larson was zijn tweede deze play-offs. De center scoorde tijdens het reguliere seizoen en Die Meisterrunde acht keer in overtal. Slechts één hiervan viel buiten de stadsgrenzen. Het duel in IJssportcentrum Stappegoor staat onder leiding van Tony Engelmann. Het wordt de eerste wedstrijd van Tilburg dit seizoen onder leiding van deze referee.