Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing Game 2: Hamburg vs. Destil Trappers

Trappers op zoek naar gelijkmaker in Hamburg

(Crocodiles leidt best-of-five serie 1-0)

 

Opvallend feit

‘Uitzonderingen bevestigen de regel’ luidt het spreekwoord. Het eerste duel in de best-of-five serie tussen Tilburg en Hamburg beantwoordde geheel aan dit gezegde. Waar Trappers in de vier voorgaande ontmoetingen goed was voor 27 goals, scoorde men nu slechts drie keer. In de toegevoegde tijd velde Josh Mitchell met zijn tweede treffer van de avond het vonnis over de regerend Oberliga kampioen.

Crocodiles

Tot drie maal toe kwam Hamburg terug van een achterstand om uiteindelijk als overwinnaar van het bevroren water te stappen. Het kwintet (Christoph) Schubert, (Stefan) Tillert, (Josh) Mitchell, (Brad) McGowan en (André) Gerartz deed Trappers met 4 goals en 12 punten de meeste pijn.

Trappers

De uitslag vertelt niet altijd het verhaal van een wedstrijd. DESTIL Trappers kreeg vrijdagavond met 3-4 klop van Hamburg, maar anders dan de cijfers doen vermoeden waren niet de Crocodiles de baas in IJssportcentrum Stappegoor, maar de thuisclub. De Tilburgers domineerden bijna 74 minuten lang en creëerden een karrenvracht aan kansen, maar kregen een lesje in effectiviteit.

‘We hebben een lesje gehad in effectiviteit. We hebben veel meer kansen gecreëerd dan zij, maar staan wel met lege handen. Dat is zuur, want we laten een kans liggen om Hamburg te pakken’, aldus coach Bo Subr na de wedstrijd.

Who’s hot

Niemand is ‘hotter’ dan Josh Mitchell. Niet alleen velde de Canadees uit Osoyoos (British Columbia) in hoogsteigen persoon het vonnis over Tilburg, maar de aanvaller kan in de laatste tweeëntwintig duels 9 goals en 39 assists overleggen. Ook Mitch Bruijsten scoorde vrijdagavond twee maal. In de vier confrontaties tijdens het reguliere seizoen en Die Meisterrunde tekende de winger voor zeven punten (4 goals en 3 assists).

Statistiek

Trappers was -5 overall in het eerste duel van de achtste finale. Tilburg won 42 van de 80 genomen face-offs. Mickey Bastings besliste 13 van zijn 22 genomen face-offs (59,09%) in zijn voordeel en was daarmee de beste Trapper.