Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing Game 2: Destil Trappers vs. Moskitos Essen

Trappers op zoek naar tweede overwinning tegen Essen

(Trappers leidt best-of-five serie 1-0)

Opvallend feit

Tilburg won de belangrijke eerste wedstrijd in Essen met 1-4. Moskitos speelt nog (maximaal) twee keer thuis dus moet men ten minste één keer in IJssportcentrum Stappegoor winnen om de eindstrijd om het Oberliga kampioenschap te halen.

 Trappers

Tilburg heroverde dinsdagavond direct het thuisvoordeel in de halve finale van de Oberliga play-offs. Dankzij een vliegende start won de regerend Oberliga kampioen met 1-4 van Moskitos Essen.

‘Essen is a good team. If you give them space they can play. They have skilled forwards and some good young defenseman’, complimenteerde coach Subr zijn opponent. ‘We still can play better than we did today. I thought we could have scored one or two more in the first. In the second period we weren’t that great. We have to outwork them every shift. Not every other shift or every fifth minute. We didn’t do that but got away with a win.’

 Moskitos

Voor de eerste keer tijdens deze play-offs stapte Essen als verliezer van het ijs. De vorige twee series tegen Icefighters Leipzig en EC Peiting verliepen met zes zeges in even zo veel gespeelde wedstrijden zonder tegenslag voor de formatie van coach Frank Gentges.

 Who’s Hot

Justin Larson maakte in de eerste editie van de best-of-five serie zijn reputatie als goaltjesdief wederom waar. De Canadese center bracht Trappers in veilige haven met de 1-3 na een vlot lopende combinatie met Diederick Hagemeijer en Mitch Bruijsten. Het was alweer de negende treffer van Larson deze play-offs.
Veit Holzmann tekende voor het enige doelpunt voor de thuisploeg. De 25-jarige forward vond bij het begin van dit kalenderjaar onderdak in Essen nadat zijn contract bij ECC Preussen Berlin werd ontbonden.

Statistiek

Boet van Gestel maakte de laatste 8.15’ van de derde periode niet meer mee. De verdediger liep een blessure in het gelaat op welke gehecht moest worden. Naar verwachting is de defenseman klaar voor game 2. Diederick Hagemeijer beleefde een heerlijk dinsdagavondje in Essen. De Tilburgse captain tekende voor de openingstreffer, gaf assists op de overige drie Trappers doelpunten, was +3, nam drie maal het vijandige doel onder vuur en won en passant zijn twee face-offs. In zeven van de negen gespeelde play-off duels scoorde Tilburg als eerste. Enkel in de uitbeurten in Selbe was dit niet het geval. DESTIL Trappers heeft 167 strafminuten in zijn negen postseason ontmoetingen (gemiddeld: 18,55). Voor Moskitos staat de teller op 131 na zeven play-off wedstrijden. Dit komt neer op 18,71 strafminuten per duel.