Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing: Füchse Duisburg vs. Tilburg Trappers

Tilburg Trappers gaat voor winst in Duisburg

Zondagmiddag won Tilburg Trappers moeizaam van Saale Bulls Halle, terwijl Füchse Duisburg thuis een waar doelpuntenfestijn beleefde. Timmendorfer Strand, dat vorige week nog zo goed tegen Tilburg speelde, onderging een zware nederlaag met 9-1 als eindscore. Vrijdag heeft Füchse opnieuw thuisvoordeel. Het zal daarom geen easy win worden voor Trappers.

Füchse Duisburg

Aan het begin van het seizoen begon het team uit Duisburg met het doel om volgend jaar door te stromen naar DEL2. Vandaar dat, na tegenvallende resultaten, de club vorige week afscheid nam van coach Doug Irwin. De Canadees sprak de magische woorden “Ik wil meer ‘schwung’ brengen in dit team!” maar ‘schwong’ uiteindelijk zelf de laan uit. Desondanks presteert Füchse Duisburg niet tegenvallend en bekleden ze nu de derde positie op de ranglijst. Assistent-trainer Reemt Pyka neemt voorlopig de taken over en gezien de zegereeks van de laatste drie wedstrijden gaat dat uitstekend.

Tilburg Trappers

De zegereeks van Tilburg Trappers is echter nog wat langer. Al zestien wedstrijden ongeslagen! De topscoorders zijn bekend: Parker Bowles, Kevin Bruijsten en ook Ivy van den Heuvel, Brock Montgomery, Reno de Hondt en Danny Stempher weten goed te scoren. En als je kijkt naar de laatste wedstrijden hebben ook Alexei Loginov, Jonne de Bonth, Mickey Bastings, Danny Stempher, Killian van Gorp en Jordy van Oorschot hun puckje bijgedragen aan Tilburgs zegereeks!

Game day

Op een oefenwedstrijd aan het begin van dit seizoen na, won Tilburg nog nooit uit tegen Füchse. Vier keer eerder ontmoetten de ploegen elkaar in de Kenston Arena in Duisburg en vier keer eindigde het in een nederlaag voor Tilburg Trappers. De mannen zullen vooral uit moeten kijken voor Sammy Verelst, hij bemoeide zich met maar liefst 4 van de 9 goals die Duisburg scoorde tegen Timmendorfer Strand afgelopen zondag. Andre Huebscher en Joly Raphael zijn ook bekende puntenmakers.

Info Team (Geblesseerde – Geschorste spelers – Overige)

Voor deze wedstrijd zijn de volgende spelers niet beschikbaar:

  • Mitch Bruijsten
  • Nardo Nagtzaam

De rest van het team is speelklaar. Wouter Sars sluit weer aan vanuit het BeNa-league-team.