Terug naar Nieuws

24 vragen aan… Giovanni Vogelaar

In 2013 maakte deze 21-jarige Hagenaar zijn debuut met Eindhoven Kemphanen in de Nederlandse eredivisie. Vervolgens speelde hij in het hoge noorden (Heerenveen) en het warme zuiden (Tilburg) waar hij één van de spraakmakende defensieve steunpilaren werd. Dit seizoen maakte hij op fenomenale wijze de gelijktreffer tegen EXA IceFighters Leipzig. Het is de beurt aan Giovanni Vogelaar voor de ‘24 vragen aan…’.

Waarom speel je met rugnummer 5?

In mijn jeugd, bij de mini’s en welpen had ik nummer 15. Daarna ben ik overgestapt naar nummer 5: dat was het rugnummer waar mijn moeder vroeger mee speelde. Zij speelde ook ijshockey.

Wat is het tofste dat je ooit gedaan/meegemaakt hebt met ijshockey?

Het WK onder 18, we wonnen toen goud in Servië. En het CTO (Centrum voor Topsport en Onderwijs) in Eindhoven. Dat is een talentopleiding voor ijshockey. We trainden drie keer per dag, met jongeren van mijn zelfde leeftijd. Dat was echt superleuk.

Met welke beroemdheid zou je graag een selfie willen nemen?

Björn Willemse

Wat krijg je mee van het juichen van het publiek tijdens de wedstrijd?

Alles! Als het publiek achter ons staat, en dat is bij elke wedstrijd ook, en er wordt bij ieder doelpunt gejuicht dan is dat geweldig. Dat krijg je echt wel mee op het ijs. Het is zo luid dat je dat zeker wel merkt.

Wat is de laatste film die je in de bioscoop hebt gezien?

Ik heb Pathé thuis, dus ik kijk thuis. De laatste film die ik heb gezien is John Wick.

Facebook of Instagram?

Instagram

Wat is je favoriete drankje?

Bacardi Razz Seven Up.

Wat was je laatste vakantiebestemming?

Spanje

Wat doe je om de tijd te doden in de bus?

We spelen een kaartspelletje. Daarnaast slapen of een filmpje kijken op de iPad. Niet al te veel; gewoon een beetje lol maken met het team en ontspannen.

Met wie/wat zing je luidkeels mee?

Mans Not Hot van Big Shaq.

Wie had de meeste invloed op jouw carrière?

Mijn beide ouders. Die hebben mij de kans gegeven om in Eindhoven te gaan spelen. Daar heb ik twee jaar gespeeld en mijn ouders hebben in die tijd alles betaald. Dat hebben ze mij gegund en dat heeft uiteindelijk ook zijn vruchten afgeworpen.

Scoren of punt voorkomen?

Punt voorkomen! In teamverband is dat ook logisch. Een doelpunt scoren is ook leuk, maar dat is een momentopname. Een doelpunt voorkomen is wat je als verdediger veel moet doen. Daar ga je ook gewoon voor.

Wat is je vroegste ijshockeyherinnering?

Toen ik in de U12 speelde in Zoetermeer en we kampioen werden. We speelden tegen Tilburg. Het stadion stond goed vol, en dat voor een jeugd(finale)wedstrijd. Voor ons was dat heel erg spectaculair. Rond die leeftijd ben ik ook naar Canada geweest om een toernooi te spelen in Quebec, dat was ook gaaf om mee te maken.

Wat is je favoriete serie op Netflix?

Shooter

Wat is je favoriete sport om te kijken ná ijshockey?

Ik vind het leuk om naar MMA te kijken.

Hoe bereid je je voor op een wedstrijd?

Ik doe gewoon mijn eigen ding, heb niet echt een uitgebreide voorbereiding. Ik ben ook helemaal niet bijgelovig. In de tijd voor de wedstrijd kan je toch nog niet bepalen hoe de wedstrijd zal gaan; dat weet je pas als je op het ijs staat; dan weet je pas hoe je je echt voelt.

Wat is je favoriete snack?

Kibbeling of mosselen. Iets met vis in ieder geval.

Zwarte of witte tape?

Zwarte.

Wat is je bijnaam in de kleedkamer?

Op dit moment André, als in André van Duin met dat liedje “Pizza”. Sja, het slaat ook nergens op. Het is nu eventjes mijn bijnaam, dat vinden ze leuk. En straks is het weer over en dan heb ik weer iets anders.

Wat doe je het liefste in je vrije tijd?

Natuurlijk met mijn vriendin de tijd doorbrengen. Zeker als ik mijn vriendin een hele week niet heb gezien, dan gaan we iets leuks doen samen. En anders vind ik het ook leuk om met vrienden af te spreken en iets te gaan doen.

Wat is je favoriete wedstrijd tot nu toe?

Tegen Leipzig thuis. Ik speelde lekker en maakte de 4-4. De lijn waar ik de hele wedstrijd mee heb gestaan maakte vervolgens ook het winnende doelpunt, dat was superleuk!

Wat doe je om fysiek in vorm te blijven?

Niet zo veel, we trainen al zo veel.

Wat is de mooiste ijshal waar je gespeeld hebt?

Ottowa Senators Stadium en Pepsi Colisée in Quebec, allebei in Canada.

Wie wordt de volgende speler, begeleider of trainer aan wie we de volgende 24 vragen aan moeten stellen?

Kevin Bruijsten