Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing EHC Timmendorfer Strand 06 vs. Tilburg Trappers

Kan Trappers opnieuw schitteren tegen hekkensluiter Timmendorfer Strand?

Terwijl Tilburg Trappers in overtime voor de veertiende keer op rij won in Berlijn afgelopen zondag, verloor EHC Timmendorfer Strand 06 voor de dertiende keer dit seizoen. Ondanks het thuisvoordeel verloor de ploeg met 1-6 van Tecart BlackDragons. Aankomende vrijdag reist Tilburg Trappers af richting Oostzee. Zal de thuisploeg dan opnieuw zo makkelijk te verslaan zijn?

EHC Timmendorfer Strand 06

De ploeg uit Timmendorf beleeft dit jaar niet haar beste seizoen. Ze staan momenteel zelfs onderaan de ranglijst, op de veertiende plek. De eerste wedstrijd wonnen de beach boys nota bene van BlackDragons, maar door een foutje in de administratie (een speler stond opgesteld, terwijl de nodige vergunningen nog niet rond waren) werden de drie punten van de overwinning, tezamen met de 5 goals voor Timmendorfer, uit de boeken gewist. En nog niet lang geleden heeft de club afscheid moeten nemen van forwards Marc Stotz en Phillipp Maier, die wegens privéredenen zijn gestopt. Officieel heeft alleen nog EXA Icefighters Leipzig verloren in Timmendorf.

Tilburg Trappers

Onlangs dat Trappers nog maar één verlies op zijn naam heeft staan, wordt de competitie zichtbaar zwaarder voor de Tilburgse ploeg. Afgelopen zondag had Trappers een zware dobber aan ECC Preussen Berlin. Kampt het team met vermoeidheid? Zat de lange busreis nog in de benen? Hoe dan ook, uiteindelijk won Trappers in overtime dankzij de treffer van Reno de Hondt.

Game day

Veertien wedstrijden op rij zijn door Tilburg Trappers met winst afgesloten. Zal het Timmendorfer Strand de vijftiende in de succesvolle reeks worden? Vorige maand was de Duitse ploeg geen noemenswaardige tegenstander te noemen en won Tilburg makkelijk met 9-1. Vrijdag zal Tilburg Trappers ruim 560 kilometer afleggen voor de uitwedstrijd. Als de busreis of eventuele vermoeidheid geen probleem zullen zijn, dan kunnen we wellicht opnieuw rekenen op een mooi doelpuntenfestijn!