Terug naar Nieuws

EHC Timmendorfer Strand 06 vs. Tilburg Trappers (3-4)

Foto Michael Raasch (hlsports.de)

Moeizame overwinning Trappers op Timmendorfer Strand

Ondanks dat de eerste periode sterk begint voor de Tilburgse ploeg, blijkt hekkensluiter Timmendorfer Strand gisteravond toch een moeizame tegenstander. Uiteindelijk wint Trappers met 3-4, al blijft het tot aan de laatste periode spannend.

Zoals gezegd begint Tilburg Trappers sterk aan de eerste periode. De Tilburgers domineren het ijs en creëren veel kansen om op goal te schieten. De jonge keeper van Timmendorfer, Jan Dalgic, speelt zijn debuutwedstrijd en houdt goed stand tegen het offensieve Tilburg. Hij kan echter niet voorkomen dat captain Ivy van den Heuvel in de 8e minuut de eerste treffer scoort en Jonne de Bonth in de 11e minuut de 0-2. Zo komen Tilburg Trappers al vrij snel op voorsprong.

In de tweede periode zetten Trappers dezelfde lijn door en scoort Danny Stempher na 8 minuten 0-3. Vrij snel daarna vindt Petr Gulda een gaatje en schiet de puck achter Ruud Leeuwesteijn in het net. “Dat doelpunt kwam ineens uit de lucht vallen,” aldus Ivy van den Heuvel. “Dan merk je dat ze daar toch hoop uit halen en een tandje bijschakelen.” De ploeg uit Timmendorf beleeft na deze tegentreffer een opleving en vijf minuten later scoort de Duitse Canadees Cedric Montminy de 2-3. Van den Heuvel: “Dit was voor ons wel een mindere fase van de wedstrijd.”

Terwijl in de derde periode de verdediging zich compleet lijkt te richten op Trapper Parker Bowles, scoort die andere Duitse Canadees Daniel Clairmont de gelijkmaker voor Timmendorfer Strand. “Na die 3-3 hadden wij het overwicht weer terug in de wedstrijd en kwamen zij, mede dankzij onze goede verdediging, niet meer aan de pas” Alexei Loginov scoorde in de 54ste minuut het winnende punt, het is dan 4-3. De Duitsers krijgen, na een straf van Danny Stempher, het voordeel van powerplay, maar weten geen kansen meer te vinden om hier voordeel uit te halen.

Door winst in Timmendorf blijft Tilburg Trappers nog steeds op de eerste plek staan in de competitie. EXA IceFighters Leipzig staat, na winst tegen Hannover Scorpions gisteren, nog steeds op de tweede plek met slechts een gunstiger doelsaldo voor Tilburg als verschil. Morgen speelt Trappers thuis tegen Saale Bulls Halle. Zij wonnen gisteren in overtime van EC Harzer Falken.