Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing Destil Trappers vs. Icefighters Leipzig

Trappers wil vijfde zege op rij

Een gapend gat van 20 verliespunten zou op papier een gemakkelijke zondagmiddag moeten opleveren voor de manschappen van coach Bo Subr. Echter, de Icefighters ontpoppen zich meer en meer tot Angstgegner voor Trappers. Zo liet men Tilburg op zondag 15 januari struikelen. Focus, concentratie en de steun van een ongetwijfeld uitverkocht IJssportcentrum Stappegoor moeten voldoende zijn voor een Tilburgse zege.

Onderlinge serie

Beide ontmoetingen in het reguliere seizoen tussen Leipzig en Tilburg leverden een zege op voor de ploeg uit de Kruikenstad. In ‘Die Meisterrunde’ namen de Icefighters revanche. Nicholas Lazorko, Edward Gale en Hannes Albrecht sloegen binnen zeven minuten drie bressen in de Trappers defensie. Iets voor halfweg bracht Justin Larson met zijn vierentwintigste doelpunt van het seizoen de spanning nog enigszins terug, 3-1.
Trappers joeg in het begin van de derde periode op een vroege aansluitingstreffer, maar het ontbrak de Tilburgers aan geluk, fitheid en finesse om de spanning terug te brengen. Via Patrick Fischer liep de ploeg van Sven Gerike zelfs uit naar 4-1. Mickey Bastings zorgde voor een sprankje nieuwe hoop. In de slotfase haalde Bo Subr  doelman Martijn Oosterwijk naar de kant ten faveure van een extra aanvaller, maar dit mocht niet baten. Vlak voor tijd legde Nicholas Lazorko met een empty netter de eindstand vast.

Opvallend feit

Zoals de stand nu is, zouden Tilburg en Leipzig elkaar treffen in de eerste ronde van de play-offs. Met nog vier duels na deze te gaan, is er echter nog van alles mogelijk. Trappers speelt nog thuis tegen Wedemark en Hamburg, terwijl er nog uitbeurten in Duisburg en Essen geprogrammeerd staan. Icefighters ontvangt Duisburg en Halle nog en mag nog op bezoek in Wedemark en Herne.

Trappers

Tilburg besliste vrijdagavond de kraker tegen Herner EV in ‘Die Meisterrunde’ in zijn voordeel. De manschappen van coach Bo Subr zegevierden met 3-4.

Met twee prachtige treffers bekroonde Reno de Hondt een prima optreden. Niet alleen van hemzelf, maar zeker ook van zijn lijngenoten Jonne de Bonth en Nick de Ruijter. ‘Het was een kwestie van tijd dat een dergelijke avond als deze zich zou aandienen. De laatste weken speelden we ook al sterk. Nu zie je dat we onszelf ook gaan belonen met goals en assists.

Op de Tilburgse zege was niets af te dingen vond de kleine center. ‘Vijf-op-vijf waren we heer en meester. Een groot voordeel is ook dat we nu weer nagenoeg blessurevrij zijn. Daardoor kunnen we met vier lijnen spelen die allemaal ook nog eens kunnen scoren. Dat maakt ons een team dat lastig te bestrijden is.’

Icefighters

Zes goals in de tweede periode zorgde vrijdagavond voor een 3-3 tussenstand bij de tweestrijd tussen Leipzig en Hamburg. In de slotperiode tekende Edward Gale voor de winnende treffer voor de equipe van coach Sven Gerike

Who’s Hot

Justin Larson opende na iets meer dan een minuut de score in Herne. Het betekende doelnummer nummer 25 voor de boomlange Canadees. Met 48 punten delen Edward Gale en Hannes Albrecht de topscorerstitel in Leipzig. De maker van de winnende treffer tegen Hamburg speelde echter één duel meer dan zijn ploeggenoot.

Statistiek

DESTIL Trappers won 23 van de 52 face-offs tegen Herne. In de drie voorafgaande ontmoetingen met Leipzig vielen 198 strafminuten. 115 voor Tilburg en 83 voor Icefighters.