Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing Destil Trappers vs. ESC Wedemark Scorpions

Wedemark op bezoek in Tilburg

Vijf dagen na de 5-1 overwinning tegen Icefighters Leipzig vervolgt DESTIL Trappers de strijd in ‘Die Meisterrunde’ van de Oberliga Nord. Wedemark Scorpions is de elfde tegenstander voor de ploeg van coach Bo Subr in deze tussenronde.

Onderlinge serie

Voor de vierde maal dit seizoen staan Tilburg en Wedemark tegenover elkaar. In de eerste twee edities stapte Trappers als overwinnaar van het ijs (0-9, 10-1), maar in de laatste ontmoeting in het Ice House verraste de Scorpions met  een 2-1 zege.

Opvallend feit

DESTIL Trappers komt slechts één keer dit weekeinde in actie. De volgende ontmoeting voor de regerend kampioen in de Oberliga staat gepland op Carnavalszaterdag 25 februari (aanvang 18:30 uur). De Tilburgers binden dan de strijd aan met Duisburg Füchse.

Trappers

Voor de vijfde maal op rij won Tilburg een duel in Die Meisterrunde. Icefighters Leipzig werd in een moeizame wedstrijd met 5-1 verslagen.

‘We didn’t get the start we wanted. The focus wasn’t there and we made too many careless plays. In the second period it was a little bit better thanks to our 4th line. Reno (de Hondt), Jonne (de Bonth) and Nick (de Ruijter) did the things we talked about before the game. They worked extremely hard and draw four penalties. I was very pleased with their performance’, aldus Bo Subr na afloop op de aansluitende persconferentie.

Scorpions

Wedemark ging kopje onder op bezoek bij Duisburg Füchse. Het werd 10-1 voor de huidige nummer vier in de Oberliga Nord. Het verlies betekende de zevende nederlaag voor de formatie onder leiding van Dieter Reiss in Die Meisterrunde. Om zich te kwalificeren voor de post season zal men door de pre play-offs heen moeten.

Who’s Hot

Mitch Bruijsten is topscorer in Tilburg tijdens de drie confrontaties met Wedemark. De lange, technisch vaardige winger tekende voor 5 goals en 3 assists. Bij de gasten voert Michael Budd de topscorerslijst aan. De 27-jarige Canadees verzamelde 87 punten (45 goals en 42 assists) in 39 wedstrijden.

Statistiek

Tilburg was +15 overall tegen Icefighters. Kilian van Gorp, Jordy van Oorschot, Mitch Bruijsten en Ritchie van Hulten waren allen +2. DESTIL Trappers is 4-0-0 (winst-verlies-gelijk) in februari met een 2.25 goals-against-average. Tilburg scoorde tot nu toe 21 goals in de tweede maand van 2017. Het productiefst was men in de slotperiode (10 doelpunten), gevolgd door de eerste periode (6) en 5 in het tweede bedrijf.