Terug naar Nieuws

Van den Heuvel en Bastings langer bij Trappers

Contractverlenging twee Forwards

Tilburg Trappers heeft de contracten van Ivy van den Heuvel en Mickey Bastings met een jaar verlengd.Afgelopen seizoen was de energieke forward Ivy van den Heuvel goed voor zeven game-winning goals in 57 wedstrijden.

De geboren Bosschenaar kreeg zijn ijshockeyopleiding in Tilburg. Niettemin debuteerde hij in het seizoen 2006-2007 in de eredivisie als speler van de Amstel Tijgers. Na drie seizoenen in de hoofdstad tekende de 1,87 meter lange aanvaller in Eindhoven. In dienst van de Kemphanen won hij de Bennie Tijnagel Trofee voor de beste Nederlandse speler onder 23 jaar.

Voor Van den Heuvel wordt het zijn zevende seizoen bij de tweevoudig Oberliga kampioen. Aan stoppen moet de alternate captain nog niet denken. ‘Natuurlijk vraag ik me wel eens af of ik wel moet doorgaan. Zo’n drie weken geleden begon het wederom te kriebelen en heb ik de knoop voor mezelf doorgehakt. Ik vind ijshockey nog altijd geweldig.’ Sindsdien is de aanvaller met grote regelmaat in de sportschool te vinden. ‘Ik wil topfit zijn als de voorbereiding op het nieuwe seizoen begint.’

Met zijn 1,93 meter is Mickey Bastings de langste speler in de selectie van coach Bo Subr. Na een buitenlands avontuur in het Canadese Banff verklaarde hij: ‘Tilburg is echt mijn thuis, het is de plek waar ik volkomen op mijn gemak ben. De meeste jongens ken ik al uit de jeugdopleiding en alles is hier tot in de puntjes geregeld. In Nederland zou ik alleen voor Trappers willen spelen.’ Tijdens de play-offs was de centrumaanvaller met vier treffers en vier beslissende passes in 16 duels goed op dreef.

Met het aanblijven van Van den Heuvel en Bastings krijgt de selectie van de Oberliga kampioen steeds meer vorm. Eerder verlengden Ian Meierdres, Jordy Verkiel, Reno de Hondt en Jonne de hun contract al. Alexey Loginov is voorlopig de enige nieuweling in de selectie van de Tilburgers.