Terug naar Nieuws

Trappers verdediging krijgt vorm

Twee verdedigers tekenen contract

Ondanks dat de zomerstop nog even duurt, leunen de technisch verantwoordelijken van Tilburg Trappers allerminst achterover. Twee bekende gezichten zijn ook komend seizoen weer te bewonderen in IJssportcentrum Stappegoor.

 

Acht jaar geleden kwam Alexey Loginov, samen met zijn moeder, vanuit Saratov (Rusland) naar Nederland. ‘Logi’ meldde zich vervolgens aan bij Trappers, waar zijn talent al heel snel werd onderkend. Als zestienjarige speelde hij twaalf wedstrijden voor het selectieteam waarin hij zes punten (2 goals en 4 assists) verzamelde. Het jaar daarop maakte de talentvolle verdediger de overstap naar de het eerste team. In 35 duels tot dusverre tekende Loginov voor elf punten (3 goals, 8 assists) en 58 strafminuten.

Na de ijshockeyjaargang 2014-2015 vond de Rus onderdak in zijn vaderland. Hij verdedigde de kleuren voor Zauralie Kurgan dat uitkomt op het tweede niveau in Rusland. In 35 duels was Loginov goed voor 5 punten. Vorig jaar keerde ‘Logi’ al terug in de Kruikenstad. In afwachting van zijn Nederlands paspoort speelde hij in het BeNe-league team van de tweevoudig Oberliga kampioen. De 24-jarige verdediger tekende een overeenkomst voor een jaar.

Geboren en opgeleid in Dordrecht, maar sinds 2013 actief bij Trappers. Net als zijn idool, LA Kings verdediger Drew Doughty, is Jordy Verkiel aanvallend ingesteld en bepaalt hij graag het spel. Zijn prachtige treffer op 4 oktober 2015 in de thuiswedstrijd tegen Duisburg Füchse staat iedereen nog helder voor de geest. Een solo van coast to coast besloten met een backhander in het dak van het doel. Zijn stormachtige ontwikkeling werd in 2014 bekroond met de Ben Tijnagel Trofee (grootste talent in de Nederlandse eredivisie). Afgelopen jaar verzamelde de pas 20-jarige defense 15 punten (5 goals en 10 assists) in 54 ontmoetingen.

Foto: Arie Leeuwesteijn