Terug naar Nieuws

Tweede import voor Tilburg Trappers

Parker Bowles nieuwe import Trappers

Tilburg Trappers heeft de Canadese aanvaller Parker Bowles aangetrokken. Bowles (22) is de vierde nieuweling in de Tilburgse selectie. Eerder werden Alexey Loginov, Max Hermens en Brock Montgomery al vastgelegd door de regerend Oberliga kampioen.

Parker Bowles werd op 25 januari 1995 geboren in Kelowna in de Canadese provincie British Columbia. De 1.85’ lange en 78 kilo zware aanvaller kreeg zijn voornaamste ijshockeyopleiding in de Western Hockey League (WHL). In deze juniorenleague speelde hij vier seizoenen voor Tri-City Americans. In 241 duels kwam Parker tot 230 punten (91 goals en 139 assists) voor de club waar hij in zijn laatste jaar alternate captain was en verkozen werd in het WHL First All Star Team.

Zijn prestaties in de Western Hockey League legde hem geen windeieren. Zo werd de forward uitgenodigd voor het rookiecamp van de Toronto Maple Leafs (2014) en Minnesota Wild (2016). Na zijn juniorenperiode maakte Bowles de overstap naar het professionele ijshockey, waar hij een contract tekende bij Wheeling Nailers in de East Coast Hockey League. In zijn vijf wedstrijden voor de ploeg uit de staat West Virginia scoorde de forward niet. Het afgelopen seizoen speelde Bowles voor de Universiteit van Calgary in de Canadian Interuniversity Sports (CIS), een league waarin verschillende Canadese universiteiten de strijd met elkaar aanbinden.

‘We hadden Parker al geruime tijd in beeld. Hij is een handige aanvaller die sterk aan de puck is. Bij voorkeur speelt hij als center, maar hij kan ook als leftwinger uit de voeten. Hij is sterk op de face-off, schaatst goed en heeft goede handen. We zijn dan ook erg blij met zijn komst’, aldus een opgetogen bestuurslid technische zaken Bob Teunissen.

 Foto:  John Allen, Arid Acres Photography