Terug naar Nieuws

Tuesday’s round-up – week 4

Herne blijft ondanks nederlaag koploper

Twaalf duels dit weekend waarin andermaal duidelijk werd dat de ploegen in de Oberliga Nord enorm aan elkaar gewaagd zijn. IJshockeydwergen bestaan niet langer. Waar vrijdagavond Tilburg, Halle, Hamburg, Rostock, Duisburg en Hannover (Indians) als overwinnaar van het ijs stapten, gaf de competitieronde twee dagen later een ander beeld te zien. Nu bleven Essen, Leipzig, Herne, Duisburg, Rostock en Trappers aan de gunstige kant van de score.

Zeven van de twaalf gespeelde duels eindigden in een overwinning voor de thuisploeg. Vrijdagavond vielen er 40 doelpunten, tegen 39 twee dagen later. Tilburg Trappers was met 51 strafminuten de meest bestrafte ploeg van het weekend, Halle en Duisburg vormden met maar 12 strafminuten de braafste jongens van de klas. Hannover Indians tegen BlackDragons Erfurt was met 2535 toeschouwers de best bezochte wedstrijd.

STUIVERTJE WISSELEN

Door een 4-1 nederlaag in Hamburg was het vrijdagavond stuivertje wisselen aan kop in de Oberliga Nord. De ploeg van coach Danny Albrecht zakte in Eisland Farmsen collectief door het ijs. ‘Een gebrek aan leiderschap’, zo vatte de oefenmeester de prestatie van zijn ploeg in de Hanzestad samen. Twee etmalen later herstelde de groenwitrode formatie zich (6-2 tegen Krefelder EV 81) en nam men de koppositie weer terug over van Hannover Scorpions.

Waren het vorige week in Leipzig Dennis Thielsch en Dennis Palka die Herne de weg naar drie punten wezen, nu kon Danny Albrecht rekenen op Patrick Asselin (2 goals en een assist) en Nils Liesegang (3 beslissende passes).

HERSTEL LEIPZIG

De gifbeker was voor Hannover Scorpions na de 3-4 nederlaag in eigen huis tegen Tilburg nog niet leeg. In de Kohlrabizirkus Eisarena in Leipzig ging het in de slotfase wederom mis voor de manschappen van Andy Reiss. Tot vijf minuten voor tijd prijkte een 2-2 stand op het scorebord (goals van Florian Eichelkraut en Antti Paavilainen voor de thuisploeg en twee keer Bjorn Bombis voor de gasten). Met een man minder op het ijs tekende Patrick Fischer voor de winnende treffer.

Daarmee herstelde EXA Icefighters Leipzig zich van de zeperd die men opliep in Duisburg. Hoewel de avond prima begon voor de Saksen (binnen de minuut op 0-1) stond de equipe van coach Sven Gerike na 35 minuten voor een kansloze missie (5-1 achter). In het vervolg van de ontmoeting kwam men nog terug tot 5-4 maar meer zat er niet in voor Leipzig.

VIER PUNTEN PIRANHAS

De vrijdagavond van Tom Pauker (Rostock Piranhas) kende twee gezichten. De aanvaller kreeg tijdens het duel tegen Essen Moskitos een puck vol op zijn kaak. Ondanks 28 hechtingen speelde de 25-jarige right winger de ontmoeting uit. En hoe! Tijdens de benodigde shootout serie verzilverde Pauker zijn penaltyshot waardoor de Piranhas met twee punten terug konden naar huis.

Achter Rostock bezet Saale Bulls Halle plaats zes. De Stieren klopten Krefeld met 3-6 (vier punten voor zowel Kyle Helms als Sergej Stas) maar gingen in eigen huis met 2-3 ten onder tegen Duisburg.. Moskitos Essen, Füchse Duisburg, Hamburg Crocodiles en Hannover Indians vormen de middenmoot in de Oberliga Nord.. Van dit kwartet haalde enkel Duisburg het volle pond binnen. In de Jomizu-Arena werd Leipzig met 5-4 aan de zegekar gebonden. Pavel Pisarek tekende voor 2 goals en een beslissende pass. Twee dagen later verraste men Halle (2-3).

ZWAKKE BROEDERS

Krefelder EV 81 en TecArt BlackDragons Erfurt lijken vooralsnog de zwakke broeders in de Oberliga Nord. Beide ploegen kregen afgelopen weekend nederlaag zes en zeven te slikken. Zorgwekkender dan de slechts drie punten die de ploeg van Fred Carroll verzamelde is het gebrek aan scorend vermogen bij de Zwarte Draken. Na acht duels staat de teller op slechts 16 treffers.