Terug naar Nieuws

Afscheid van “Het kind van de club”

Nick de Ruijter: ‘De woorden van Mickey deden me veel’

Voorafgaand aan het duel tegen Hannover Indians nam Tilburg Trappers afscheid van Nick de Ruijter. Een decennium lang was de energieke winger een van de cultuurdragers van de drievoudig Oberliga kampioen.

Met een check hier, een duwtje daar, maar zeker ook met zijn doelpunten en nimmer aflatende werklust verwierf hij bij het hondstrouwe Trappers legioen al snel de status van publiekslieveling. Zondagmiddag was de 27-jarige aanvaller met vriendin Suzanne aanwezig bij de wedstrijd tegen de Indians. Treffend verwoordde algemeen directeur Gerard Arink vanaf de middenstip van IJssportcentrum Stappegoor niet alleen de speler maar tevens de mens Nick de Ruijter.

MOOIE WOORDEN

‘Aan het begin van het seizoen lag er een nieuw contract voor hem klaar. Tilburg Trappers wilde heel graag dat hij bleef…geblesseerd of niet. Hij belde met Cees Oerlemans, zijn vertrouwenspersoon binnen de club, en vertelde hem dat hij niet verwachtte op korte termijn het gewenste niveau van hemzelf en het Oberliga team te bereiken. Op die manier hou ik alleen maar de plek van een andere speler bezet en jaag ik de club op kosten. Hij tekende niet en leverde zijn contract in. Dan ben je niet alleen een groot ijshockeyer, dan ben je ook een groot man, een clubman, een groot voorbeeld en een heel groot mens.’ Een daverend applaus vanaf de tribunes onderstreepte de woorden van Arink.

De algemeen directeur somde alle fraaie statistieken op waaraan het kind van de club zijn naam heeft verbonden. 407 wedstrijden in de Tilburgse hoofdmacht, 55 goals, 54 assists, 547 strafminuten, drie maal Oberliga Meister, twee landstitels en drie keer de nationale beker. Uit handen van Cees Oerlemans ontving hij een ingelijst shirt en de bronzen clubspeld. Een staande ovatie en een ereronde zorgden voor een passend einde van het tijdperk De Ruijter.

BESCHEIDEN

‘Top! Dit was precies zoals ik het wilde. In een ijshockeytenue voel ik me een stuk comfortabeler dan in een driedelig pak’, sprak Trappers nummer 91 bescheiden, die van zaterdag op zondag een onrustige nacht kende en toch wel een tikkeltje zenuwachtig was. ‘Ik ben geen jongen voor in de spotlights. Het gaat om die gasten (doelend op zijn voormalig ploeggenoten). Maar het is wel heel speciaal wanneer Mickey (Bastings) met wie ik als speler begonnen ben in de kleedkamer je toespreekt. Dat deed me enorm veel!’