Terug naar Nieuws

Tuesday’s round-up – editie 51

Eindelijk weer ijshockey!

Achttien dagen geleden speelde Tilburg Trappers zijn laatste oefenduel in de aanloop naar zijn zesde Oberliga seizoen. Vrijdagavond meten de manschappen van coach Bo Subr hun krachten met Herner EV. Vanwege de nieuwe maatregelen om het aantal coronabesmettingen in Nederland terug te brengen, wordt de wedstrijd zonder publiek gespeeld.

In deze editie van de Tuesday’s round-up aandacht voor het dakloze Rostock Piranhas, het einde van de licentiesoap in Leipzig en de eerste twee verliespartijen voor nieuwkomer EG Diez-Limburg.

DAKLOOS

Rostock Piranhas heeft momenteel geen thuisbasis. Op last van het stadsbestuur is de Eishalle in der Schillingallee (tijdelijk) gesloten. Tijdens onderhoudswerkzaamheden aan de vijftig jaar oude ijshal is onder andere een defect aan de ammoniakinstallatie, waarmee het ijs gemaakt wordt, geconstateerd. Een maand geleden kampte ook Herner EV met problemen aan de ammoniakinstallatie. Hier is het malheur inmiddels opgelost.

De oplossing voor de Roofvissen diende zich vrijwel direct aan. Een Oostenrijks bedrijf verklaarde zich bereid een mobiele ijsvloer te leveren waardoor de seizoensstart voor de ploeg van coach Niels Garbe niet in gevaar komt. De bedoeling is dat Rostock op zondag 25 oktober weer in zijn eigen hal kan spelen. In de tussentijd houdt men de conditie op peil in Hamburg.

EINDE LICENTIESOAP

Het touwtrekken rondom de licentieaanvraag van EXA Icefighters Leipzig is nu officieel voorbij. Afgelopen donderdag bevestigde de licentiecommissie van de Duitse IJshockeybond (DEB) dat de nummer 5 uit de onderbroken ijshockeyjaargang voldaan heeft aan voorwaarden die op 30 september werden gesteld. Daarmee is men ook komend seizoen in de Oberliga Nord van de partij.

Het Eisdom im Kohlrabizirkus is wederom de thuishaven van Icefighters. Uit hygiëneoogpunt mogen maximaal 1000 toeschouwers worden toegelaten. De ploeg onder leiding van Sven Gerike start morgen met trainen (voor ten minste twee weken in Crimmitschau) en bestaat vooralsnog uit 2 goalies, 7 defensemen en 11 aanvallers. Namen en dergelijke worden in de komende dagen en weken verwacht.

PERSPECTEFVOLLE NEDERLAGEN

5-4 en 4-6. Dat waren de uitslagen in de back-to-back confrontaties tussen EG DIez-Limburg en EC Bad Nauheim. De debutant in de Oberliga Nord liet zich zowel vrijdagavond als zondagavond van zijn beste kant zien in de oefenduels tegen de nummer 7 uit de DEL2 van afgelopen seizoen.

‘Het zijn wedstrijden in de voorbereiding dus we kennen er ook niet te veel waarde aan toe’, aldus Rockets-coach Arno Lörsch. ‘Maar de ploeg heeft van de eerste tot de laatste seconde gestreden. We waren niet bang voor een team, die al acht jaar in de DEL2 speelt. Helaas hadden we vrijdag bij het begin van de slotperiode een korte black-out. In drie minuten incasseerden we daar drie tegengoals.’ Voor Diez waren Cheyne Matheson (2x), R.J. Reed, Alexander Seifert, Marc Stähle, Gleb Berezovsky, Kevin Lavalee en Konstantin Firsanov trefzeker.