Terug naar Nieuws

Tuesday’s round-up – editie 48

Eindelijk weer ijshockey!

Na 194 wedstrijdloze dagen was het vrijdagavond eindelijk weer ‘game day’ voor de drievoudig Oberliga Meister. Even na acht uur gleed de harde zwarte gevulkaniseerde rubberen schijf weer over het bevroren water van de Rheinlandhalle. Dankzij de periodestanden 0-1, 1-1 en 1-2 werd het uiteindelijk 2-4 voor de ploeg van coach Bo Subr tegen Krefelder EV 81.

In de achtenveertigste editie van de Tuesday’s round-up aandacht voor de exit van Björn Bombis in Hannover, de ontbinding van het contract van Chad Niddery en de nieuwe job van Raphael Joly.

EXIT BJÖRN

160 wedstrijden, 95 goals, 190 assists. Captain van je team en in 2018/2019 beste speler van de Oberliga Nord. Toch vertrekt Björn Bombis na drieënhalf jaar bij Hannover Scorpions en verdedigt hij dit seizoen de kleuren van nieuwkomer Herforder EV. Hoe heeft het zo ver kunnen komen?

De Scorpions waren mijn eerste keus. We hebben zes lange gesprekken met elkaar gehad zonder dat we eruit kwamen. Net zoals alle andere spelers leverde ik 25 procent van mijn salaris in. Ik wilde niet op een zevende gesprek wachten en dan aan het eind van het liedje zonder contract zitten’, aldus de 37-jarige aanvaller, die na de onderbroken competitie een knieoperatie onderging.

Uit het Scorpions-kamp klinken andere geluiden. Zo zou Bombis de club elke keer weer nieuwe deadlines hebben gesteld en legde hij tijdens de onderhandelingen nooit zijn wensenpakket op tafel. Achter de schermen wordt ook gefluisterd dat ‘Bomber’ zich ondergewaardeerd voelde. Er werden nieuwe spelers aangetrokken, maar de aanvoerder kreeg geen nieuwe verbintenis voorgeschoteld.

BYE BYE CHAD

Ook bij die andere club Hannover keert een Leistungsträger na de zomer niet terug. Met pijn in zijn hart heeft Chad Niddery, vorig seizoen goed voor 13 goals en 46 punten in 42 duels, de Hannover Indians verzocht zijn lopende contract te beëindigen. De sympathieke Canadese uit Penticton (British Columbia) vindt de situatie rondom corona te onzeker. Daarnaast verliep de aanvraag voor een visum en werkvergunning voor zijn vriendin ook uitermate stroperig.

Algemeen directeur am Pferdeturm, Andy Gysau, heeft volledig begrip voor de wens van Niddery. ‘Een antwoord blijft maar uit. Ze worden al maanden door de autoriteiten aan het lijntje gehouden. Hoewel het zowel sportief als persoonlijk een groot verlies voor ons is, hebben we Chad’s verzoek dan ook ingewilligd’.

Niddery was vanzelfsprekend erg blij met het nieuws: ‘Ik wil iedereen bij de Indians bedanken voor een geweldige tijd. Van elke minuut am Pferdeturm heb ik genoten. Daar spelen was iets speciaals dat ik de rest van mijn leven niet meer zal vergeten. Hannover zal altijd mijn tweede thuis zijn. Helaas dwingen de omstandigheden mij tot het nemen van deze beslissing.’

NIEUWE JOB RAPHAEL JOLY

Raphael Joly volgt Fred Carroll op als hoofdcoach bij TecArt Black Dragons Erfurt. De 31-jarige Nederlands-Canadees was vorig seizoen assistent-coach bij Duisburg Füchse. ‘We zijn ervan overtuigd met Raphael een type trainer te hebben gecontracteerd die behalve het uitoefenen van zijn functie als hoofdcoach ook de ontwikkeling van spelers in onze organisatie verder gaat helpen en de talentontwikkeling gaat verbeteren‘, liet Erfurt in een eerste reactie weten.

In het voorjaar van 2018 kroop de power forward door het oog van de naald toen bleek dat hij een bloedprop in zijn nieren had. Van de ene op de andere dag veranderde zijn leven ingrijpend. En dus ruilde hij zijn stick en ijshockeyschaatsen in voor een pak en stropdas. Joly droeg één seizoen (2011/2012) het geelblauwe shirt van Trappers. Hij tekende voor 51 goals en 34 assists in 44 wedstrijden.