Terug naar Nieuws

Tuesday’s round-up – editie 45

De aanloop naar de zesde ijshockeyjaargang

In de aanloop naar de zesde ijshockeyjaargang voor Trappers bij onze Oosterburen pakten zich de afgelopen weken donkere wolken samen boven de Oberliga Nord. Zo honoreerde de Duitse IJshockeybond (DEB) de licentieaanvraag van Hannover Indians en EXA Icefighters Leipzig in eerste instantie niet. Na een hoorzitting op donderdag 20 augustus veranderde dit.

In de Tuesday’s round-up van deze week aandacht voor de blije gezichten in Hannover en Leipzig, de Stammtischavond, de eerste officiële training en het  oefenprogramma van Tilburg Trappers.

BLIJE GEZICHTEN

‘De sfeer is geweldig hier. Het regende felicitaties vanuit alle hoeken van het ijshockey. Ook van oud-spelers’, sprak Andy Gysau, voorzitter van Hannover Indians. Donderdagmiddag kreeg de meest authentieke club in de Noordelijke divisie van de Oberliga datgene dat men wilde: de licentie voor het ijshockeyseizoen 2020/2021 ‘De optie Regionalliga is van tafel. We spelen Oberliga en kijken er enorm naar uit.’

Ondanks dat er nog geen definitief ‘ja’  te horen viel, was ook in Leipzig de stemming opgetogen. ‘De gesprekken tussen ons en de DEB zijn goed verlopen. De aan ons gestelde voorwaarden zijn duidelijk. De belangrijkste toelatingseis is het vinden van een veilige locatie. Daar werken we momenteel hard aan’, aldus voorzitter André Krüll. De deadline voor de Icefighters is vrijdag 4 september.

STAMMTISCHAVOND

Tilburgse ijshockeyfans snakken naar het moment dat ze weer naar IJssportcentrum Stappegoor mogen en als een zesde man achter hun favorieten kunnen staan. Iets wat door de coronacrisis al enige tijd niet mogelijk is. Om het trouwe legioen te informeren hield de drievoudig Oberliga Meister afgelopen donderdagavond een (digitale) Stammtischavond.

‘Het afgebroken seizoen heeft Tilburg Trappers zonder grote kleerscheuren kunnen afsluiten. Dat komt omdat we realistisch begroten’, vertelde algemeen directeur Ruud van Baast via een livestream tegen zijn achterban. Teven verwacht de oud-scheidsrechter dat de selectie er nagenoeg hetzelfde uit zal zien als afgelopen jaar. ‘Iedereen heeft een nieuw contract aangeboden gekregen en we zitten in de afrondende fase.’

EERSTE TRAINING

Ondanks de alternatieve omstandigheden benadert het coach duo Bo Subr en Josh Mizerek de eerste maanden van het nieuwe seizoen zoveel mogelijk hetzelfde als ieder eerder jaar waarin Trappers in de Oberliga Nord actief was. Van Baast: ‘De doelstelling is om de Oberliga titel voor de vierde keer naar Tilburg te halen.’

Vanavond (aanvang 18:00 uur) is het officiële startschot van de voorbereiding met de eerste ijstraining van een uur in IJssportcentrum Stappegoor.’Net zoals alle voorgaande jaren hadden we onze fans graag de mogelijkheid geboden bij deze eerste oefensessie aanwezig te zijn. De aangescherpte toezichthoudende maatregelen vanwege het oplopend aantal besmettingen maken dit echter onmogelijk.’

OEFENCAMPAGNE

In de aanloop naar de nieuwe ijshockeyjaargang speelt de drievoudig Oberliga Meister vooralsnog vier oefenduels. De eerste staat op 11 september gepland in Krefeld. Een week later, op vrijdag 18 september (20:00 uur), volgt de return in Tilburg. Vorig seizoen troffen beide ploegen elkaar vier maal. Trappers won alle duels. Mitch Bruijsten tekende voor een kwartet treffers, Alexei Loginov had 7 assists terwijl Mitch Bruijsten met 27 strafminuten de meest bestrafte Tilburger was.

Herner EV is de andere opponent in de oefencampagne. Op zondag 27 september meet men de krachten in Herne, terwijl de equipe onder leiding van Danny Albrecht op 9 oktober (aanvang 20:00 uur) te gast is in het IJssportcentrum. Zowel Herne als Tilburg won zijn beide thuisbeurten. Kilian van Gorp, Mitch Bruijsten en Reno de Hondt namen elk twee doelpunten voor hun rekening, Diego Hofland had 7 assists en Mitch Bruijsten bracht andermaal de meeste minuten (8) in de strafbank door.